De prin lume adunate

#muntele athos #oglinzi

Stiai ca pe Muntele Athos nu exista oglinzi? Iata care este motivul

 

Mii de calugari si-au gasit linistea pe Muntele Athos, unul dintre cele mai venerate lacasuri dedicate ortodocsilor din intreaga lume.

Locasul sfant care poate fi vizitat doar de barbati a dat nastere, de-a lungul timpului, numeroselor intrebari, mai ales ca ascunde multe curiozitati. Una dintre curiozitati este ca pe Muntele Athos nu exista nici macar o oglinda.

In podcastul “Fain si Simplu” al lui Mihai Morar, calugarul Theologos a explicat care este motivul pentru care nu exista oglinzi pe Muntele Athos. 

“Aici nu sunt oglinzi pentru ca oglinda duce la insingurare. Atunci incepe iubirea de sine. Capacitatea mea de iubire trebuie sa se indrepte catre celalalt, si acesta este Raiul.

Iubirea de sine pacatoasa este un pacat foarte mare. Fiecare trebuie sa-si stie locul si sa-si potenteze harul lui Dumnezeu. Atunci, omul este invincibil! Te iubesti prea mult atunci cand scade iubirea fata de ceilati. Mereu trebuie sa ne jertfim pentru ceilalti. Iubirea de mine insumi ma condamna la singuratate. Si asta este iadul. Ceea ce conteaza este iubirea fata de celalalt, nu fata de mine insumi”, a explicat calugarul Theologos in podcastul lui Mihai Morar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea