De prin lume adunate

#targ #targul taranului # the ark uranus

Se redeschide Targul Taranului de la The Ark Uranus

Din ianuarie 2012, in fiecare sfarsit de saptamana, publicul este asteptat din nou sa viziteze Targul Taranului , la The ARK si sa puna intrebari, sa aleaga ceea ce mananca.

Prin consumul de produse locale ii putem sprijini pe fermierii romani, ii incurajam sa produca curat, gustos si sustinem cultivarea gustoaselor fructe si legume ale acestei tari, in dauna importurilor si aproape a jumatate de miliard de euro cheltuiti anual numai in supermaketurile din Bucuresti.

Cand alegem cum ne hranim, putem distruge sau pastra ferma mica sau mijlocie taraneasca din Romania.

Chiar sunteti de la tara, de la Talmaciu? De ce unele oua au coaja rosie? De ce altele au coaja alba? Unde sunt crescute oile din care este oferita pastrami la Targul Taranului? Cand putem cumpara branza proaspata din lapte de oaie?

Targul Taranului Roman aduce produse veritabile

Sub deviza "Gustos, curat pregatit si cinstit pretuit", Targul Taranului este organizat de peste patru ani in jurul unui nou concept, si anume implicarea consumatorilor in dialogul cu producatorii si alegerea hranei.

La Targul Taranului, producatorii de preparate alimentare sunt la dispozitia publicului cu informatii despre modul de realizare al produselor, locul de pregatire al lor si sunt deschisi la vizite la ferma.

Targul Taranului este un proiect privat, un eveniment saptamanal in cadrul caruia, din 2007, publicul se intalneste cu mici producatori si fermieri, producatori artizanali de produse alimentare , antreprenori ce investesc in produse alimentare cu marci romanesti.

La acest targ au fost prezente si pot fi gasite inca branduri locale de produse precum sucul de mere "Valea Mare", cozonacul "Bujor", muraturile "Puiucu", vinul certificat ecologic "Patrician", dulceturile marca "Casa de pe Deal" sau produsele din Tinutul Secuiesc "Szekelygyumolcs".

Ce gasesti la Targul Taranului Roman

La Targul Taranului Roman vei gasi produse traditionale din toate zonele tari, atent selectate si realizate. De aici poti cumpara produse lactate, din carne, dulceturi, gemuri, fructe, legume, branzeturi de capra si oaie, vinuri, tuica, palinca si multe alte bunatati.

Printre delicatesele pe care le vei gasi la targ se numara carnati cu busuioc, pulpa de vitel umpluta, muschi de porc impanat cu piept de pui de casa, muschi semicrud de vitel, piept de porc umplut, pulpa de miel la cuptor cu rozmarin in bait de vin alb sau pastrama de porc.

Unde se afla Targul Taranului Roman

Targul Taranului este un proiect al Asociatiei Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si al Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, inceput in ”Piata Amzei si apoi localizat la The ARK, in zona Uranus, din anul 2008.

Din 2009, Targul Taranului a devenit piata Earth Market din reteaua Slow Food Earth Markets. O piata Earth Market este un loc in care sunt prezenti producatorii directi, cu produse realizate de ei, fara ingrediente artificiale.

Adresa Targului Taranului este Calea Rahovei nr. 196 A/Str. Uranus 150, sector 5, Bucuresti, in curtea cladirii The ARK, zona Uranus, Piata de Flori Cosbuc.

Autor: Mihaela Rotaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea