De prin lume adunate

#teatrul de comedie #comedie #teatru

Teatrul de Comedie din Bucuresti

Teatrul de Comedie din Bucuresti este unul dintre cele mai importante teatre din Bucuresti. Aici poti vedea spectacole de teatru interesante, in interpretarea unora dintre cei mai apreciati actori din Romania.

Istoricul Teatrul de Comedie din Bucuresti

Cu un repertoriu dedicat genului comic in marea sa diversitate, de la Shakespeare, Cehov sau Gogol la comedia bulevardiera, teatrul absurdului sau comedia neagra, Teatrul de Comedie este unic in Romania.

Teatrul de Comedie a fost infiintat in toamna lui 1960 de catre maestrul Radu Beligan. Primul spectacol de la Teatrul de Comedie a avut loc pe data de 5 ianuarie 1961: Celebrul 702 de Alexandru Mirodan in regia lui Moni Ghelerter.

Printre primii actori care au jucat pe scena Teatrului de Comedie se numara Radu Beligan, Ion Lucian, Stefan Ciubotarasu, Florin Scarlatescu, Mircea Septilici, Dem Savu, Sanda Toma , Liliana ticau, Iarina Demian, Stela Popescu, Vasilica Tastaman, Melania Cirje, Amza Pellea, Mihai Paladescu, Dem Radulescu, stefan Tapalaga, Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Valentin Platareanu.

In anii '60 Teatrul de Comedie a parcurs o perioada de sincronizare artistica cu miscarea teatrala mondiala, fapt dovedit de Premiul Teatrului Natiunilor pentru "cea mai buna participare Nationala" obtinut la Paris in 1963 cu spectacolele Rinocerii de Eugene Ionesco, regia Lucian Giurchescu, Umbra de Evghenii Svart si Troilus si Cresida de William Shakespeare , ambele in regia lui David Esrig. Piesa de teatru Troilus si Cresida a obtinut premiul pentru cel mai bun spectacol.

Turneele din anii 1991-1992 in mai multe orase din Marea Britanie, Columbia, Venezuela si Canada cu spectacolul Visul unei nopti de vara de William Shakespeare in regia lui Alexandru Darie au readus Teatrul de Comedie pe cele mai importante scene internationale.

In august 2007 spectacolul Revizorul de Gogol, regizat de Horatiu Malaele a fost prezentat in cadrul Festivalului International Fringe Edinburgh. Prestatia trupei a fost recompensata cu cronci extrem de elogioase in cotidienele britanice The Times, The Independent, The Sunday Herald.

In 2002 a fost lansat Festivalul Comediei Romanesti FestCO care a devenit international la a cincea editie. In anul 2006 au fost lansate Concursul de Comedie Romaneasca si Gala Comediei Romanesti, puncte de referinta pe agenda culturala bucuresteana.

Printre directoriii Teatrul de Comedie s-au numarat Radu Beligan, Lucian Giurchescu, Valentin Platareanu, Silviu Stanculescu, Vladimir Gaitan sau Dan Vsiliu. In prezent, directorul Teatrului de Comedie este George Mihaita.

Ce spectacole poti vedea la Teatrul de Comedie din Bucuresti

In prezent, la Teatrul de Comedie din Bucuresti poti vedea spectacole precum Un cuplu ciudat, O scrisoare pierduta, Cantareata cheala , Casa Zoikai, Revizorul, Sunt un orb, Doamne ce macel!, Femeia care si-a pierdut jartierele, Zbor deasupra unui cuib de cuci sau Poiana Boilor.

Unde se afla Teatrul de Comedie din Bucuresti

Teatrul de Comedie se afla pe strada Sfantu Dumitru, la numar 2. Informatii despre bilete poti obtine la numarul de telefon 021.315.91.37.

Autor: Mihaela Rotaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea