INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

De prin lume adunate

#statele unite #curstis sittenfeld #polirom #bestseller #roman #prep

De veghe in lanul de secara... la feminin: prep de Curtis Sittenfeld

reprezinta romanul de debut al tinerei scriitoare Curtis Sittenfeld si a constituit senzatia anului 2005 in Statele Unite ale Americii.

O carte despre care scriitoarea nici nu banuia ca va atinge imensul succesul de care s-a bucurat: imediat dupa publicarea volumului, Sittenfeld a promis pizza tuturor studentilor sai, daca prep ar fi reusit sa intre in lista de bestselleruri realizata de prestigiosul The New York Times. Romanul nu numai ca a intrat in top, dar a ramas acolo la rind. Mai mult, prestigiosul cotidian, alaturi de alte 8 publicatii din Statele Unite, a inclus prep in Topul Celor mai bune carti aparute in 2005.

"Un debut uimitor!" – The Minneapolis Star Tribune, "O capodopera!" – Kirkus Review, "Un roman puternic, evocator" – The New York Sun, sunt doar citeva dintre aprecierile critice care au insotit publicarea cartii, in Statele Unite. Astazi, prep este tradus in peste 30 de limbi si se afla in curs de ecranizare, de catre Paramount Pictures .

Lee Fiora, o fata de paisprezece ani, este acceptata cu bursa la un liceu particular de prestigiu din statul Massachusetts. Sosirea la internatul scolii este doar inceputul trecerii lui Lee dintr-un spatiu familiar intr-o minisocietate – o varianta la scara a societatii americane – in care trebuie sa-si (re)invete rolul. Incapacitatea de a se integra in noul mediu o transforma intr-o fina observatoare a detaliilor, de la cele de ordin social (relatiile cu cei din jur, ierarhiile impuse de situatia financiara, rasa, aspectul fizic etc.), pina la detaliile ce tin de propria evolutie. Romanul captiveaza prin ritmul alert in care se desfasoara actiunea si cucereste prin umorul de situatie, de multe ori negru, lasindu-le cititorilor o senzatie de deja-vu, indiferent de extrema in care s-ar fi situat in timpul liceului – si trebuie sa fi fost o extrema, pentru ca la virsta aceea nu exista loc de altceva.

Ce spun criticii?

"Romanul prep ne face sa privim adolescenta cu mai mult interes si mai multa rabdare, si cu un profit urias: intelegerea" Aurora Liiceanu .

"O poveste complexa, despre diferentele de clasa sociala , probleme de rasa si politica genurilor... De o autenticitate dureroasa, insa plin de umor, si cu o voce puternica, profunda, impresionant de lucida si inteligenta ." (The Boston Globe)

"Romanul de debut al lui Curtis Sittenfeld defineste la propriu acel straniu narcisism care constringe adolescentii sa jure ca ei, singuri, sint niste impostori, in timp ce tot restul lumii se bucura de perfectiune. Cu alte cuvinte, autoarea ne propune o inima blinda si un auz deosebit de fin pentru starea de psihoza cunoscuta sub numele de adolescenta." (Entertainment Weekly)

"Holden Caulfield s-ar indragosti de o asemenea eroina, cu inteligenta ei uimitoare si niste observatii sociale deosebit de adinci si intepatoare.” (The Washington Post)

"Va aduceti aminte cum era viata de liceu? Curtis Sittenfeld o face si surprinde experienta intr-un mod fantastic. Celebra incrincenare adolescentina umple paginile cartii, dar mai ramine loc si de o inteligenta extraordinara, de bun-simt si multa tandrete." (Marie Claire)

Aceasta carte este publicata de editura Polirom. Daca doriti sa o comandati, dati click aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea