De prin lume adunate

#teatru #cursuri #atelier #copii

Activitati si evenimente educative pentru copilul tau in iarna 2011

In aceasta iarna, copilul tau isi poate petrece timpul liber intr-un mod util si distractiv. Chiar daca este frig afara, cei mici nu trebuie sa stea inchisi in casa pana la venirea caldurii. Exista numeroase cursuri si ateliere care se organizeaza pentru copii si adolescenti, in cadrul carora invatarea se realizeaza prin joc, astfel incat evenimentul in ofera altceva decat ceea ce se intampla in mod normal la scoala.


Atelier de arta actorului pentru copii


Daca vrei sa-i oferi copilului tau o modalitate de a-si petrece timpul liber intr-un mod cat mai placut si mai util, dar nu te gandesti la un curs obisnuit (informatica, limbi straine, sport etc), ai posibilitatea de a-l inscrie la un curs inedit: atelier de arta actorului pentru copii.

Un astfel de program are ca scop, printre altele, dezvoltarea imaginatiei artistice, imbunatatirea abilitatilor de socializare, dezvoltarea limbajului non-verbal, dobandirea rabdarii, controlul emotiilor, respiratie, relaxare si tehnici de dictie. Atelierul isi propune sa atinga astfel de obiective prin intermediul exercitiilor de grup, prin joc, improvizatie, observare si actionare.

Cursul este organizat de Fundatia Calea Victoriei si se desfasoara incepand cu 15 ianuarie 2011. Atelierul cuprinde 5 intalniri saptamanale si costa 200 lei.


Cursuri de bune maniere pentru copii


Exista aspecte in dezvoltarea unui copil care sunt mai greu de prezentat de catre parinti. De exemplu, ce pozitie trebuie sa adopte, cum trebuie sa se poarte sau cum sa vorbeasca intr-o anumita situatie. Exista insa scoli specializate, care ofera cursuri de atitudine, comportament si limbaj pentru copii sau cursuri de “mind building”, care dezvolta atentia si puterea de concentrare.

O alta facilitate este cea referitoare la utilizarea calculatorului, in special pentru copiii care deja folosesc mult computerul la scoala: primesc de la profesori pe email, realizeaza proiecte etc. Astfel, cei mici pot participa la un curs de utilizare a computerului cu scopul realizarii si prezentarii de proiecte scolare.

Iar pentru parintii foarte ocupati, dar care isi doresc sa aiba copii educati si eleganti exista lectii de maniere elegante pentru copii.

Cursurile sunt impartite pe segmente de varsta, au de obicei 12 locuri si se desfasoara in cadrul firmei Cleber Business Solutions . Compania activeaza pe piata de training si din Romania.


Despre preistorie si animale disparute


Pentru cunostinte aprofundate despre geologie, preistorie sau animale preistorice, contacteaza Muzeul de Geologie . Acesta organizeaza diverse ateliere pentru cei mici, precum “Unde si cum traiau? preistoria pe intelesul copiilor”. Acest atelier se desfasoara pana in mai 2011. In general, pretul pentru participarea la un astfel de atelier este de aproximativ 15 lei.

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880.
 

de schi pentru copii
 

In februarie 2011 poti sa-ti trimiti copilul intr-o tabara de schi. Tabara este dedicata celor cu varste intre 4 si 6 ani si se desfasoara in Busteni, pe Partia Kalinderu.

Costul unei tabere este de 1200 lei, conform Bucharest Sport Club si include transport, cazare, masa si profesor de schi. In program sunt inscrise concursuri de sanius, excursii, activitati de cabana (modelaj, jocuri muzicale, desen, programe DVD, povesti etc).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea