Muzica

#noiembrie #single #cantec de seara #we singing colors

“Cantec de seara”, un nou single We Singing Colors, lansat la mijloc de noiembrie

We Singing Colors a lansat pe 13 noiembrie, in Control Club, videoclipul celui de-al cincilea single, “Cantec de toamna”. Single-ul este, totodata, si primul pe care grupul il lanseaza in limba romana.

"Cantec de seara este prima piesa in limba romana pe care am scris-o, intr-o noapte de iarna. Apoi a inceput partea dificila, pentru ca am lucrat pe melodie cateva luni, zi de zi, incercand sa o esentializam, sa inlaturam cuvintele in exces ori pe cele care ne aduceau mai mult aminte de poeti. Si nu neaparat ca mi-ai bagat in ochi niste momente pe care incerc sa nu mi le mai amintesc (poate ca ar trebui sa le mai analizez un pic), ci pentru judecata aspra si rea. Pentru frustrarile care se simt din acele vorbe. decat de muzica”, povesteste Andrei.

Au tot fredonat, modulat, modelat, distilat si, in final, au decis ca aveau melodia pentru primul lor single in romana. Si au inceput pregatirile pentru a o introduce oficial prietenilor si fanilor. “Pentru varianta finala, cea de pe clip, ne-am inhaitat cu Platonic Scale aka Victor Mihailescu. Pana in acest moment, e piesa care a prins cel mai bine live, iar acum speram sa prinda si pe Youtube”, spune Andrei.

Pregatirile pentru lansarea single-ului si a videoclipului au durat circa un an de zile, timp in care “Cantec de seara” a fost inregistrat la Next Dog Studio, cu Marius Costache.

Miere si bolnaviciune deopotriva, ambalate intr-o drama cu funda roz, clipul rezultat si regizat de Hypno este un pas important pentru trupa. Un mix de poveste si imagine la care au visat inca de la inceput.

“Cred ca dragostea se manifesta in forme diferite si ca nu exista o definitie care sa inglobeze toate actiunile care decurg din acest sentiment. Clipul este despre un personaj caruia ii e frica sa nu piarda ceea ce iubeste si atunci dezvolta un sistem prin care sa fie sigur ca partenerele raman ale lui, si in plus vor asista la adevarata lui personalitate fara sa fie socate. Oricum, de mult imi doream sa filmez o femeie in covor ....cred ca de fapt de aici a plecat si ideea”, declara Hypno.

“Colaborarea cu Andrei si Roxana a fost foarte distractiva si provocatoare in acelasi timp. Am iesit cate putin din zonele noastre de confort si asta ne-a impins catre rezultatul unic la care am ajuns. Sper sa repetam experienta in curand”, spune Victor Mihailescu (aka Platonic Scale) artistul cu care trupa a colaborat in realizarea piesei.

Evenimentul de lansare a clipului piesei “Cantec de seara” a avut loc ieri, 13 noiembrie in Club Control unde We Singing Colors au cantat in deschiderea celor de la Efterklang, o trupa de indie-rock din Copenhaga.

O mare contributie in realizarea clipului au avut: Hypno – regizor; Andreea Coff si Florin Galan – actori; Ate – DOP; Dan Safta – editor; Anca Ignatescu - color correction; Mindru - 1st AD; Dana Anghel - stylist; Mihaela Vasiloi si Nicoleta Ciobanu – make-up; Adi Cristea - set design; Mitica - best boy; Istvan Bordi - smoke man; Crina Ene - stie ea de ce; Raluca Bararu - artwork vinil “We Singing Colors”; Costin, Roxi, Mimo - cele mai frumoase case; Oana, Ina - polaroid girls.

De asemenea, lansarea single-ului si a videoclipului n-ar fi fost posibila fara ajutorul lui Victor Mihailescu aka Platonic Scale, pentru locurile speciale din ureche in care a dus piesa, lui Marius Costache si Mihai Andrei, oamenii cu care, intr-o seara de iarna, s-a inregistrat "Cantec de seara" la Next Dog Studio.

Facebook_We Singing

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea