Muzica

#gala brit awards #brit awards #lucruri inedite

7 lucruri inedite despre gala Brit Awards

Stii ce a patit Katy Perry la gala Brit Awards din 2009? Sau cine l-a sabotat pe Michael Jackson la editia din 1996? Te invitam sa afli mai jos raspunsurile la aceste intrebari, dar si multe alte lucruri inedite despre cele mai importante premii ale industriei muzicale britanice.


1. Gala Brit Awards a debutat in 1977, evenimentul marcand 25 de ani de la urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

2. Aceste premii au si un echivalent pentru muzica clasica, intitulat Classic Brit Awards. Din 2000 si pana in prezent in aceasta gala, desfasurata anual in luna mai, la Royal Albert Hall din Londra, sunt premiate cele mai importante performante din muzica clasica si din genurile derivate din ea. Soprana Angela Gheorghiu a fost premiata de doua ori la Classic Brit Awards, ambele trofee fiind la categoria "Female Artist of the Year" (2001, respectiv 2010).


3. Ceremonia Brit Awards din 1992 a stat sub semnul imprevizibilului. Trupa The KLF, care a fost recompensata cu premiul categoriei "Best British Group", a deschis gala cu un show mai putin ortodox. Grupul a interpretat marele sau hit "3 am Eternal" in compania rockerilor de la Extreme Noise Terror. La finalul prestatiei, unul dintre membrii KLF a tras cu gloante oarbe asupra spectatorilor si a anuntat solemn: "Doamnelor si domnilor, The KLF tocmai a parasit industria muzicala".


4. "Best International Female", premiul primit de Katy Perry la Brit Awards 2009, se pare ca nu i-a priit cantaretei americane. Dupa ce a intrat in posesia trofeului, Perry a vomitat in culise si a fost nevoita sa plece de la eveniment.


5. Michael Jackson si prestatia de la Brit Awards 1996, cand a cantat "Earth Song" pozand intr-un fel de Iisus Hristos inconjurat de copii, nu a fost pe placul naravasului muzician Jarvis Cocker. Solistul de la Pulp, trupa care ne-a vizitat tara in 2012, a urcat pe scena in timpul prestatiei lui Jackson si i-a intors spatele megastarului in semn de protest.


6. Jamiroquai si Radiohead pot fi considerati cei mai ghiniosti artisti care au concurat vreodata la Brit Awards. Au primit de-a lungul timpului cate 15 nominalizari, fara a castiga insa niciun premiu.


7. Kylie Minogue a vrut sa impresioneze pe toata lumea cu garderoba sa la gala Brit Awards din 2009, artista australiana schimbadu-si tinuta de nu mai putin de sase ori.

Sursa foto: nme.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea