Machiaj & Cosmetica

#greseala dupa dus #dus

Greseala uriasa pe care o faci dupa dus. Renunta chiar acum la ea!

Ingrijirea pielii este foarte importanta pentru majoritatea femeilor. Ele au un adevarat ritual atunci cand vine vorba de dus. Expertii vorbesc despre aceasta rutina si puncteaza un aspect foarte important. Exista o greseala pe care o fac multe persoane si care ar trebui total evitata.

Multe femei obisnuiesc sa isi stearga tenul cu prosopul dupa spalare, insa aceasta este una dintre cele mai mari greseli pe care o pot face tenului lor. Specialistii spun ca nu este o varianta sanatoasa, deoarece in materialul acestuia isi fac cuib rapid bacteriile si murdaria acumulate in timpul zilei. 

Medicii specializati in dermatologie spun ca obiceiul de a-ti sterge fata cu prosopul este una dintre greselile de ingrijire ale pielii, pe care ei nu o recomanda deloc, doar in situatiile in care prosopul pentru fata este spalat zilnic. 

Georgiana Gheba, medic dermatolog, a publicat informatii despre aceasta greseala. 

"O greseala de ingrijire a pielii pe care nu as mai face-o: nu as mai folosi prosop pentru a ma sterge pe fata, decat daca l-as spala zilnic! Pentru ca este foarte usor sa se acumuleze in el tot felul de organisme si murdarie pe parcursul zilei.  Variante: lasam sa se usuce pielea in mod natural sau aplicam produse care merg pe pielea umeda, nu acid sau retinoizi. Putem aplica, de exemplu: niacinamida, acid hialuronic sau crema hidratanta", a explicat medicul dermatolog.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare