Machiaj & Cosmetica

#unghii cu gel #riscuri #manichiura

Iti faci frecvent manichiura cu gel? Iata la ce riscuri te expui

Multe femei aleg sa isi faca manichiura cu gel. Exista mai multe avantaje pentru care opteaza pentru o astfel de manichiura, cel mai important fiind rezistenta gelului pe unghii. Pentru o astfel de manichiura este necesara o vizita la salon la trei saptamani, chiar si o luna. 

Ei bine, pe langa beneficii, manichiura cu gel are si cateva riscuri. Iata cateva dintre ele:

Deteriorari - manichiura cu gel are efecte asupra sanatatii fizice a unghiilor si mainilor. Procedura de aplicare a gelului pe unghii necesita folosirea luminii UV pentru a fixa si intari gelul pe unghie. Acest lucru poate cauza degradarea unghiei naturale.

Riscul de infectii - este o amenintare serioasa asociata cu unghiile cu gel. In timpul procedurii de aplicare a gelului, cuticulele sunt adesea eliminate sau impinse inapoi pentru a crea o suprafata neteda. Aceasta poate lasa pielea sensibila si delicata a cuticulei expusa, creand un mediu ideal pentru bacterii si ciuperci.

Imbatranirea pielii - expunerea repetata si prelungita la lumina UV accelereaza procesul de imbatranire a pielii delicate a mainilor si poate creste riscul de cancer de piele. 

Reactii alergice - unghiile cu gel pot provoca si reactii alergice. Ele rezulta din expunerea la anumite chimicale prezente in geluri sau la lumina UV utilizata in procesul de intarire.

In situatia in care ai o reactie alergica la unghiile cu cel este foarte important sa le indepartezi imediat si sa eviti produsele care au cauzat reactia. Daca reactia este severa, ar trebui sa consulti un medic cat mai curand posibil. 

De asemenea, daca suspectezi ca ai o infectie unghiala sau cuticulara este foarte important sa consulti un medic dermatolog. Poti primi tratament cu antibiotic sau antimicotic, in functie de tipul de infectie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare