Machiaj & Cosmetica

#mituri ingrijire ten #ingrijire ten #mituri

Cele mai frecvente mituri despre ingrijirea tenului

 

In cautarea unei piele sanatoase si frumoase, oamenii au creat o multime de mituri despre ingrijirea tenului. Din pacate, aceste mituri pot sa duca la decizii gresite si la utilizarea produselor care nu sunt potrivite pentru tipul de ten sau problemele specifice fiecarui individ. Pentru a clarifica aceasta zona de ingrijire a tenului, iti vom prezenta unele dintre cele mai frecvente mituri, carora NU trebuie sa le mai dai crezare.

Mit: Cu cat speli mai des tenul, cu atat va fi mai curat

Adevar: Spalarea excesiva a fetei poate fi daunatoare pentru piele. Prea multe spalari pot duce la uscarea pielii si la indepartarea excesiva a uleiurilor naturale, ceea ce poate duce la cresterea productiei de sebum si, implicit, la aparitia acneei. Este important sa speli fata dimineata si seara, dar nu mai mult decat atat, si sa folosesti un gel de curatare potrivit pentru tipul tau de ten.

Mit: Toate produsele naturale sunt sigure si bune pentru ten

Adevar: Desi multe produse naturale pot fi benefice pentru ten, nu toate sunt potrivite pentru fiecare tip de piele. De asemenea, unele ingrediente naturale pot cauza reactii alergice sau iritatii. Este important sa stii ce functioneaza pentru tenul tau si sa faci un test de patch atunci cand incerci un produs nou, mai ales daca contine ingrediente la care nu stii cum reactioneaza pielea ta.

Mit: Exfolierea zilnica este benefica

Adevar: Exfolierea este esentiala pentru a indeparta celulele moarte ale pielii si a promova regenerarea, dar exfolierea zilnica este prea mult pentru majoritatea tipurilor de ten. Prea multa exfoliere poate sa duca la iritatii si la deteriorarea barierei naturale a pielii. De obicei, de doua exfolieri pe saptamana sunt suficiente pentru majoritatea oamenilor.

Mit: Cremele anti-imbatranire pot elimina ridurile complet

Adevar: Cremele anti-imbatranire pot ajuta la reducerea aspectului ridurilor si la mentinerea elasticitatii pielii, dar nu pot elimina ridurile complet. Imbatranirea pielii este un proces natural, iar genetica, stilul de viata si expunerea la soare joaca un rol semnificativ in aspectul pielii. Folosirea unei creme anti-imbatranire in combinatie cu un stil de viata sanatos poate ajuta, dar nu va face minuni.

Mit: Produsele de ingrijire a tenului trebuie sa fie scumpe pentru a fi eficiente

Adevar: Pretul unui produs nu este intotdeauna indicatorul calitatii sau eficacitatii sale. Exista produse de ingrijire a tenului accesibile care pot face minuni pentru pielea ta. Cel mai important este sa alegi produse care sunt potrivite pentru tipul tau de ten si pentru problemele specifice ale acestuia. Uneori, produsele mai scumpe pot contine ingrediente de lux, dar asta nu le face neaparat mai eficiente pentru fiecare persoana.

Mit: Pielea grasa nu are nevoie de hidratare

Adeva: Orice tip de ten, inclusiv cel gras, are nevoie de hidratare. Hidratarea corecta ajuta la mentinerea echilibrului de uleiuri naturale ale pielii si previne deshidratarea. Opteaza pentru o lotiune sau un gel de hidratare usoara, fara uleiuri grase, pentru a nu ingrasa si mai mult tenul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare