Machiaj & Cosmetica

#utilizare scrub # scrub zahar #scrub

Folosirea corecta a scrubului pe baza de zahar. Cum il poti prepara acasa

Exfolierea este un pas esential in rutina ta de ingrijire. Unul dintre cele mai populare produse de exfoliere este scrubul pe baza de zahar. Aceasta optiune de exfoliere este blanda si eficienta, dar este important sa o folosesti corect pentru a obtine cele mai bune rezultate. Mai mult decat atat, poti sa il prepari chiar tu acasa, cu ingrediente naturale si sanatoase.

De ce este importanta exfolierea?

Exfolierea este procesul prin care inlaturi celulele moarte de la suprafata pielii, dezvaluind un ten proaspat si stralucitor. Acest proces ajuta, de asemenea, la reducerea porilor infundati si previne aparitia cosurilor. Prin exfoliere, poti imbunatati textura pielii si favoriza absorbtia mai eficienta a produselor de ingrijire.

Cum sa folosesti scrubul pe baza de zahar

  1. Curatare prealabila: Incepe cu o curatare blanda a fetei pentru a elimina machiajul si impuritatile de la suprafata pielii. Poti folosi un gel de curatare sau un lapte demachiant, in functie de preferintele tale.
  2. Umezeste pielea: Asigura-te ca pielea ta este usor umeda. Aplica apa calda pe fata pentru a deschide porii si a pregati pielea pentru exfoliere.
  3. Aplica scrubul: Ia o cantitate mica de scrub pe baza de zahar in palmele tale si maseaza-l cu miscari blande pe pielea fetei sau a corpului. Evita zona sensibila din jurul ochilor.
  4. Maseaza delicat: Foloseste varful degetelor pentru a maseza scrubul in piele, facand miscari circulare. Asigura-te ca aplici o usoara presiune, dar nu exagera, pentru a nu irita pielea.
  5. Clateste: Dupa ce ai exfoliat intreaga zona dorita, clateste bine cu apa calda. Asigura-te ca indepartezi complet scrubul.
  6. Hidratare: Aplica imediat un hidratant sau ulei pentru a mentine pielea hidratata. Exfolierea poate usca usor pielea, asa ca este crucial sa restabilesti nivelul de hidratare.
  7. Frecventa: Exfolierea cu scrub pe baza de zahar ar trebui sa fie parte din rutina ta de ingrijire a pielii o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de tipul de ten. Pentru tenurile sensibile, o data pe saptamana poate fi suficienta.

Cum sa pregatesti un scrub pe baza de zahar acasa

Prepararea propriului scrub pe baza de zahar acasa este usoara si distractiva. Iata o reteta simpla:

Ingrediente:

  • 1/2 cana de zahar granulat (poate fi zahar alb sau brun, in functie de preferinte)
  • 2-3 linguri de ulei de cocos sau ulei de masline
  • 10-15 picaturi de ulei esential (optional, pentru un parfum placut)

Instructiuni:

Amesteca zaharul si uleiul intr-un bol pana obtii o pasta omogena. Poti ajusta cantitatile pentru a obtine textura dorita.

Daca doresti, adauga ulei esential pentru un parfum placut. Uleiurile esentiale de lavanda, lamaie sau menta sunt optiuni populare.

Transfera scrubul intr-un recipient inchis ermetic si pastreaza-l intr-un loc racoros si intunecat.

Acum esti gata sa folosesti scrubul pe baza de zahar acasa! Acesta este o alternativa naturala si economica la produsele de exfoliere din comert. Cu grija si regularitate, vei experimenta o piele mai sanatoasa si mai stralucitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului