Machiaj & Cosmetica

# mituri ingrijire unghii #ingrijire unghii

Mituri despre ingrijirea unghiilor pe care sa nu le mai crezi

Unghiile frumoase si sanatoase sunt o parte importanta a aspectului si stimei de sine a fiecaruia dintre noi. Pe internet, dar si printre oameni, circula o multime de informatii si sfaturi despre ingrijirea unghiilor. Insa, printre acestea se pot raspandi si mituri care nu fac decat sa creeze confuzie si, uneori, probleme. Iata cateva dintre miturile despre ingrijirea unghiilor pe care ar trebui sa nu le mai crezi.

 

1. Unghiile tale cresc mai repede daca le tai des

Acesta este un mit des intalnit. Lungimea unghiilor tale este in mare masura determinata de factori genetici, precum si de sanatatea generala. A taia unghiile mai des nu va face ca acestea sa creasca mai repede. De fapt, taierea excesiva si incorecta a unghiilor poate duce la slabirea lor si la ruperea mai usoara.

2. Gelul de unghii este daunator

Gelul de unghii, atunci cand este aplicat corect si indepartat corespunzator, nu este daunator pentru unghii. Este important sa mergi la un tehnician de unghii calificat care sa utilizeze produse de inalta calitate si sa respecte etapele corecte de aplicare si indepartare. Problemele apar atunci cand gelul este indepartat in mod necorespunzator, deteriorand stratul superior al unghiei naturale.

3. Unghiile tale au nevoie sa respire, asa ca ar trebui sa renunti la lacul de unghii

Unghiile nu respira, deoarece nu au tesuturi respiratorii. Ele sunt alcatuite din proteine, cum ar fi keratina, si sunt acoperite de cuticule si stratul superior de piele. Lacul de unghii de calitate poate proteja unghiile si le poate mentine mai puternice, prevenind ruperea si deteriorarea.

4. Unghii mai dure cresc mai repede

Textura unghiilor tale nu influenteaza viteza de crestere. Unghiile tale cresc cu o rata prestabilita, iar duritatea sau grosimea lor este influentata de factori genetici si de starea ta de sanatate generala.

5. Oja permanenta face rau unghiilor

Oja permanenta sau semi-permanenta poate fi aplicata in mod corect fara a dauna unghiilor. Important este sa alegi un tehnician de unghii priceput si sa ingrijesti unghiile dupa aplicarea ojei, aplicand periodic ulei pentru cuticule si evitand sa le smulgi. Oja permanenta necesita si indepartare corespunzatoare pentru a preveni deteriorarea.

6. Mancand gelatina iti vei intari unghiile

Acesta este un mit des intalnit. Gelatina contine proteine, dar sanatatea unghiilor nu depinde doar de aportul de proteine. O dieta echilibrata, bogata in vitamine si minerale, precum biotina, zincul si fierul, poate contribui mai mult la sanatatea unghiilor decat consumul de gelatina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare