Machiaj & Cosmetica

#ten gras #cosmetice femei #trusa unelte

Ai tenul gras? Ce nu ar trebui sa-ti lipseasca din trusa de cosmetice

Tenul gras poate fi o binecuvantare si o provocare in acelasi timp. Daca ai un ten gras, probabil stii ca stralucirea nedorita si aparitia neplacuta a acneei pot deveni o problema. Cu toate acestea, exista multe produse cosmetice care pot sa te ajute sa-ti mentii tenul sub control si sa obtii un aspect proaspat si mat.

Iata ce nu ar trebui sa-ti lipseasca din trusa de cosmetice daca ai tenul gras:

Fond de ten mat

Un fond de ten mat este esential pentru tenul gras. aceste produse sunt concepute pentru a reduce stralucirea si pentru a oferi un aspect mat si natural pielii tale. Opteaza pentru un fond de ten potrivit tipului tau de piele, iar acesta va ajuta la acoperirea imperfectiunilor fara a crea o senzatie de ten incarcat..

Pudra translucida

Pudra translucida este un produs minunat pentru fixarea machiajului si pentru a preveni stralucirea in exces. Poate fi aplicata usor cu o pensula, dupa ce te asiguri ca parul nu iti vine pe fata sa te incomodeze folosind bentite cosmetice ce sa te ajute in acest demers, si este excelenta pentru a mentine machiajul proaspat pe tot parcursul zilei. Asigura-te ca ai intotdeauna pudra translucida in trusa ta de cosmetice.

Seruri minune

Un ser cu acid salicilic este un produs minunat pentru ingrijirea tenului gras sau predispus la acnee. acidul salicilic are proprietati exfoliante si antiinflamatorii ce ajuta la eliminarea celulelor moarte de la suprafata pielii. Folosind un ser cu acid salicilic in rutina ta de ingrijire a pielii, vei reduce eficient stralucirea inestetica a pielii si vei preveni aparitia cosurilor. Acest ser este excelent pentru a imbunatati textura pielii, lasand-o mai neteda si mai luminoasa. Pentru rezultate optime, aplica serul cu acid salicilic inainte de alte produse de ingrijire a pielii, pe pielea curata si uscata, si lasa-l sa se absoarba inainte de a aplica alte produse.

Primer matifiant

Un primer matifiant aplicat inainte de fondul de ten poate face minuni pentru tenul gras. acest produs ajuta la prevenirea stralucirii, asigurandu-te ca machiajul rezista pe tot parcursul zilei.

Produse care nu contin uleiuri

Cand alegi produse cosmetice, asigura-te ca nu contin uleiuri si ingrediente care sa iti lase senzatia unui ten incarcat pentru a evita exacerbarea problemelor tenului gras. De asemenea, cauta produse non-comedogene pentru a preveni aparitia acneei.

Avand un ten gras, este important sa alegi cu grija produsele cosmetice pe care le folosesti. afla mai multe despre acid salicilic proprietati si cum te poate ajuta acesta sa tii sub control sebumul, alege o pudra translucida de calitate si nu uita de fondul de ten mat. Cu aceste produse in trusa ta de cosmetice, vei fi pregatita pentru orice provocare a tenului gras.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare