Legume

#legume #ierburi aromatice #gradina #pizza #plante de gradina

O gradina numai pentru pizza! Uite cum poti cultiva toppingul preferat in gradina ta

Gata cu alergatura la piata pentru orice pizza pe care vrei sa o gatesti in casa! Invata sa iti cultivi condimentele necesare unui topping obisnuit chiar in gradina de langa casa. Poti fi sigur ca initiativa ta ii va lasa pe membrii familiei si pe prieteni cu gura cascata.

Rosii cherry

Planteaza in gradina rosii cherry pentru a face sosul potrivit pentru o pizza. Micutele tomate au o aroma puternica si sunt alegerea cea mai inspirata in asezonarea mancarurilor. Avantajul este ca ele cresc in grupuri compacte si nu vor ocupa un spatiu prea mare in gradina.

Rosii Galina

Planteaza, de asemenea, si varietatea de tomate Galina de Rusia. Este un soi cu fructe aromate de culoare galbena care pot fi culese la 70 de zile de la rasadirea lor. Soiul este renumit pentru productivitate si rezistenta la conditii mai aspre de mediu.

Busuioc

Alege un soi de busuioc italian pentru a condimenta sosul de rosii cherry. Busuiocul Italian este mult mai aromat decat alte varietati ale plantei. Nu uita sa tunzi constant planta aromatica pentru a-i incuraja dezvoltarea.

Ardei

Asezoneaza blatul de pizza cu ardei cultivati chiar in gradina ta. Fii inventiv si planteaza soiuri de mai multe culori pentru a da un aspect desavarsit toppingului. La pizza poti adauga ardei gras, capia si chiar ardei iute. Cumpara rasadurile din piata si cultiva-le la o distanta apreciabila de cuiburile de rosii. Cele doua plante au boli comune.

Oregano

Adauga mai multa aroma toppingului de pizza cultivand si cateva fire de oregano. Planta se cultiva usor si se raspandeste in gradina. Toamna o poti transplanta in ghivece pentru a avea o rezerva proaspata de condimente in bucatarie.

Ceapa

Banala ceapa creste foarte usor in pamant necesitand doar mici lucrari de curatare a plantelor invazive din rasad.

Rozmarin

La fel ca si celelalte doua plante aromatice, rozmarinul se dovedeste un ingredient de baza intr-un topping. Va face flori si seminte abia in al doilea an de la plantarea sa, dar poti sa folosesti frunzele si tulpinile lui pentru condimentarea mancarurilor.

Cimbru

Cu un gust puternic si inconfundabil, cimbrul nu are cum sa lipseasca din gradina de pizza. Alege un colt uscat pentru plantarea lui si apoi lasa-l sa se dezvolte singur.

Sursa foto: hometolife.co.za

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului