Legume

#plantare legume gradina # legume aprilie #plantare legume #amenajare gradina

9 legume pe care sa le plantezi in gradina in luna aprilie

Primavara reprezinta un anotimp special, mai ales datorita faptului ca este sezonul in care gradina ta prinde viata. Iar luna aprilie este cea mai potrivita pentru a planta legumele sau fructele preferate de care sa te bucuri pana in iarna.

Iata asadar ce rasaduri si seminte de legume trebuie sa achizitionezi pentru a le planta in luna aprilie.

Legumele care se planteaza in prima jumatate a lunii aprilie

De regula, multe legume trebuie plantate doar intr-o anumita perioada, in functie de conditiile meteorologice. In prima parte a lunii aprilie te poti pregati sa plantezi urmatoarele rasaduri sau seminte:

Ridichi de vara

Ridichile de vara sunt plante care prefera temperaturi medii spre ridicate, situate intr-un interval de la 12 si pana la 26 de grade Celsius. Ridichile de vara trebuie plantate in locuri luminoase, avand totodata nevoie de o umiditate ridicata in sol.

Cartofi timpurii

Cartofii timpurii trebuie plantati atunci cand temperatura solului este de minimum 5-6 grade celsius, in zone in care sa ajunga lumina solara. In plantarea cartofilor este nevoie sa lasi o distanta de aproximativ 30 de cm intre ei.

Mazare

Mazarea nu este o leguma foarte exigenta in ceea ce priveste temperatura sau fertilizarea, avand totusi sensibilitate in caz de seceta. Semanarea mazarii trebuie realizata la aproximativ 5 centimetri adancime si 10 centimetri distanta intre plante.

Legumele care se planteaza dupa jumatatea lunii aprilie

Printre legumele care au nevoie de temperaturi usor mai ridicate in momentul plantarii, se numara urmatoarele:

Rosii

Rosiile sunt legume pe care este nevoie sa le plantezi in zone luminoase din gradina. In momentul plantarii este indicat sa lasi 70 de centimetri distanta intre randuri si circa 30 de centimetri distanta intre plante. Rosiile trebuie udate atat dupa plantare, cat si in mod frecvent pe parcurs.

Ardei

Ardeii se dezvolta in mod optim in cazul unor temperaturi intre 22 si 24 de grade Celsius. Ardeii iubesc lumina, astfel incat este bine sa tii cont de acest aspect atunci cand ii plantezi. Totodata, sunt legume care au nevoie de cantitati ridicate de apa.

Sfecla rosie

Sfecla rosie nu prezinta pretentii ridicate fata de lumina sau umiditate. In functie de sol, aceasta trebuie plantata la 2-3 cm adancime in cele mai grele si la 4-5 cm adancime in solurile mijlocii.

Castraveti

Castravetii sunt legume care au nevoie de umiditate. Castravetii trebuie plantati la adancime de 2-3 centimetri. In plus, este recomandat sa ii protejezi de lumina excesiva, montand o plasa de umbrire.

Dovlecei

Dovleceii trebuie plantati intr-un sol drenat bine, cu un nivel ridicat de fertilitate. Ca multe alte legume, si acestora este bine sa le asiguri zone luminate. Semintele de dovlecei trebuie semanate la o 2-3 centimetri adancime, punand 1 sau 2 seminte per cuib.

Fasole

Fasolea nu este o planta cu pretentii ridicate in ceea ce priveste fertilitatea solului, dar are nevoie de umiditate constanta. Semintele de fasole trebuie semanate la o adancime de 5-7 centimetri, in zone cu mult soare.

Respectarea nevoilor fiecarui tip de planta este extrem de importanta. In functie de acest aspect vei fi sigur ca munca ta nu este una in zadar si iti poti asigura o cultura bogata.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului