Legume

#legume #beneficii #spanac

9 beneficii ale spanacului

Beneficiile spanacului sunt numeroase, iar frunzele lui verzi contin mai multi nutrienti decat orice alta planta, ceea ce il transforma intr-una dintre cele mai renumite plante. In plus, se planteaza si se dezvolta foarte repede, adaptandu-se excelent la conditiile atmosferice ale tarii noastre.


1. Spanacul este sarac in calorii, dar foarte bogat in vitamine, minerale si alti fitonutrienti. Cand consumi o mancare din aceasta planta, nu e nevoie sa-ti faci probleme despre cresterea in greutate, deoarece spanacul este chiar un bun aliat in dietele de slabit.

2. Frunzele verzi ale spanacului reprezinta o sursa excelenta de vitamina K, magneziu, acid folic, fier, calciu, vitamina C, vitamina B2 , potasiu si vitamina B 6. Spanacul este o sursa buna de proteine, fosfor, vitamina E, zinc, fibre si cupru. In plus, el este o buna sursa de seleniu si acizi grasi de Omega 3.

3. Unul dintre avantajele spanacului este ca il gasesti peste tot, fiind disponibil in numeroase zone de pe fata Pamantului. Chiar daca este desoebit de bogat in nutrienti, deci este o planta apreciata si cautata, nu vei avea niciodata dificultati in a-l gasi si pretul lui si-l poate permite oricine.

4. Gatit, spanacul este o mancare versatila. Poate fi mancat atat crud, sub forma de salate sau suc de legume , cat si gatit, ca fel principal sau garnitura, dar se adauga si in supe. Daca il fierbeti, folositi cea putina cantitate de apa posibila si cel mai scurt interval de timp cand il tineti pe foc.

5. Spanacul este plin de flavonoide care au rol de antioxidanti, protejand organismul de radicalii liberi. Studiile au descoperit cel putin 13 compusi de flavonoide diferite care se comporta ca niste bariere impotriva cancerului. Acesti numerosi nutrienti ofera o adevarata protectie in cazul bolilor.

6. Iti mai amintesti de Popeye? In fiecare episod, el golea continutul unei cutii de spanac si ii cresteau instant muschi si avea puteri fantastice. Acesta poate fi un bun imbold pentru copii sa fie convinsi sa manance spanac la masa.

7. Spanacul este si un bun medicament pentru sanatatea inimii, fiind o sursa extraordinara de vitamina C si A, care sunt antioxidanti. Antoxidantii lucreaza pentru a ajuta la reducerea cantitatii de radicali liberi din organism si ajuta colesterolul. Acidul folic este bun pentru sanatatea sistemului cardiovascular, la fel ca magneziul, un mineral care ajuta la scaderea presiunii sangelui.

8. Una dintre componentele spanacului este luteina, care protejeaza impotriva afectiunilor oculare. Studiile arata ca luteina se absoarbe mai bine daca asociezi spanacul cu ceva gras, cum ar fi uleiul de masline.

9. Spanacul mai este si antiinflamator, iar la persoanele in varsta, el ajuta la scaderea declinului functiilor creierului si pastreaza mintea mai agera.


Important:
Exista persoane alergice la spanac. De asemenea,e ste bine de stiut ca spanacul este una dintre plantele expuse la pesticide, deci ar fi ideal sa consumi, pe cat posibil, spanac organic sau din surse cunoscute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare