Gradini spectaculoase

#gradina botanica Missouri #gradini spectaculoase #missouri #sua

Gradina Botanica Missouri, coltul de rai al Americii

 

Gradina Botanica Missouri, denumita si Gradina Shaw, se afla in St. Louis, un orasel al statului Missouri din Statele Unite ale Americii. Gradina a fost infiintata in anul 1895, iar in prezent este un monument national si un loc important pentru stiinta, educatie, horticultura si conservarea plantelor.

 

 

 

Gradina care se intinde pe o suprafata de 32 de hectare este cea mai veche gradina a statului si reprezinta o adevarata oaza de relaxare pentru cei care ii trec pragul. Vizitatorii pot admira statui uimitoare si plante rare, si se pot bucura de o plimbare placuta, acompaniata de ciripitul vesel al pasarilor.

Sursa foto: ianadamsphotography.com

Tot poti admira o gradina amenajate in stil japonez, o gradina germana si o gradina engleza, fiecare fiind decorata cu specii de plante specifie zonei de provenienta a numelui. Tot aici exista si o gradina chineza a prieteniei unde poti admira plante specificedar si piere Taihu, descoperite de savantii chinezi.

Sursa foto: wikipedia.org

Exista un loc de recreere si pentru cei religiosi. Acesta se afla in gradina Biblica unde sunt plantati multi dintre arborii mentionati in Biblie, precum: maslini, smochini, rodii sau lamai.

Sursa foto: ianadamsphotography.com

Pasionatii de fluturi pot vizita "Casa fluturilor", o gradina special amenajata pentru acestia, unde mai multe specii de fluturi sunt ingrijiti ca la carte.

Sursa foto: wikipedia.org

Gradina Botanica Missouri este deschisa publicului zilnic, in intervalul orar 9:00 la 17:00. Pretul unui bilet este de 8 dolari pentru adulti. Accesul pentru copii si adolescenti de pana in 13 ani este gratuit.

Gradina ofera tururi gratuite pentru vizitatori si discounturi pentru vizitele in grupuri.

Sursa foto principala: wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului