Gradini spectaculoase

#paduri verticale #gradini verticale #arbori #arbusti #plante

De la gradini verticale la paduri verticale! Cum arata primele paduri verticale din lume

Extinderea zonelor urbane a dus la distrugerea mediului inconjurator. Parcuri si paduri intregi au disparut, insa cu toate acestea, oamenii lupta pentru conservarea naturii si integrarea acesteia in zonele urbane.

 

Drept dovada sta aceasta cladire din China. Arhitectii au creat-o in asa fel incat cladirea sa adaposteasca o larga varietate de plante si copaci specifici padrurilor din zona. Rezultatul? Plantele produc zilnic o cantitate de aproximativ 60 de kilograme de oxigen. In plus, designul cladirii iti taie pur si simplu respiratia.

Turnurile Nanjing, cum au fost denumite, vor fi finalizate in 2018, devenind astfel primele paduri verticale.

Fiecare dintre cele doua turnuri proiectate de arhitectul italian Stefano Boeri va avea 200 resepectiv 107 metri in inaltime si vor adaposti peste 1000 de arbori, 2500 de arbusti precum si numeroase alte plante specifice zonei.

Cel mai inalt va contine birouri, un muzeu, o scoala pentru gradinarit arhitectural si un club situat pe acoperis. Turnul mai mic va fi un hotel cu 247 de camere si piscina pe acoperis.

Oaspetii vor fi intampinati in balcoane de privelisti uimitoare ale padurilor verticale care au fost create cu intentia de a regenera biodiversitatea mediului local.

Acestea nu sunt insa singurele din lume. Cladiri asemanatoare au fost construite in Milano, iar altele urmeaza sa fie construite in Elvetia.

Intr-o lume extrem de poluata, aceste cladiri sunt cu adevarat o gura de aer proaspat. Iata cum arata turnurile construite in Milano.

Surse foto: stefanoboeriarchitetti.net, facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului