Gradini spectaculoase

#inchisoarea Alcatraz #fortareata Alcatraz #gradinile Alcatraz #gradini spectaculoase #gradini uimitoare #alcatraz

Alcatraz, un loc plin de mister! Iata ce gradini uimitoare ascunde celebra fortareata

Insula Alcatraz este situata in centrul Golfului San Francisco din California, SUA. Pe insula a fost construita fortareata Alcatraz, care ulterior a fost transformata in inchisoare. Aceasta a fost inchisa in anul 1963, iar in prezent este o atractie turistica renumita.

 

Apa rece si curentii puternici din golf, au constituit conditiile ideale pentru a transforma inchisoare in unele dintre cele mai sigure din lume. Cei care incercau sa evadeze sfarseau adesea impuscati sau mancati de rechini. Cu toate acestea 55 de detinuti au fost dati disparuti. Aici au fost inchisi gangsteri renumiti precum: Al Capone (1934-1939), Robert Franklin Stroud (1942-1959), George "Machine Gun" Kelly (1934-1951) si Alvin "Creepy" Karpis (1936-1962).

Transformata in destinatie turistica, Alcatraz, ascunde unele dintre cele mai frumoase gradini din lume. Majoritatea plantelor sunt rezistente la seceta si usor de ingrijit, din cauza conditiilor vitrege de pe insula. Multe specii de plante au fost aduse in tarile cu climat Mediteraneean. In ciuda faptului ca timp de 40 de ani au fost neglijate, plantele au continuat sa infloreasca. In prezent acestea sunt ingrijite de o echipa de voluntari si de asociatia Garden Conservancy.

In prezent vizitatorii se pot bucura de o insula viu colorata, si pot admira plante care cresc de secole dar si specii noi aduse. Vei putea admira trandafiri viu colorati si parfmati, plante suculente, intens colorate dar si smochini.

Cand poti vizita gradinile Alcatraz

Gradinile pot fi vizitate tot timpul anului, insa in perioada Ianuarie – Septembrie poti admira florile viu colorate. Daca vrei insa sa te bucuri pe deplin de frumusetea plantelor este indicat sa vizitezi gradinile primavara.

Pregateste-te insa din timp cu o pelerina de ploaie si haine groase deoarece vremea este imprevizibila.

Turul Gradinilor

Alcatraz iti pune la dispozitie, de doua ori pe saptama, un tur al gradinilor. Plecarea se face la ora 9:45 de pe docurile Alcatraz, cu feribotul. Astfel vei putea vizita toate gradinile Officers Row si Rose Terrace, unde doar cei mai temerarii au curajul sa se aventureze.

Gradinile Officers Row si Rose Terrace mai pot fi vizitate in fiecare miercuri intre orele 11:00 si 2:00pm, cand este prezent si un ghid, care iti poate raspunde la intrebari.

 

Surse foto:  drystonegarden.com, hamell.net, hawkebackpacking.com, gardenconservancy.org, flickr.com, en.wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare