Frumusete & Ingrijire

#sanatate #albirea dintilor #frumusete si ingrijire #ingrijire dinti #dantura alba

Secretele unui zambet stralucitor

Dintii tai si-au pierdut stralucirea din cauza petelor gri sau galbene? Patarea dintilor apare pe masura ce inaintam in varsta, insa si alimentele si bauturile pe care le consumam pot pata dintii.

Remediile naturale care ajuta la inalbirea dintilor, dar si evitarea substantelor care pateaza dantura pot preveni decolorarea.

Iata ce poti face pentru un zambet stralucitor:

Kituri de albire a dintilor. Poti scapa de petele de pe dinti chiar la tine acasa, cu ajutorul pastelor de dinti si a altor produse care se gasesc pe piata pentru albirea dintilor. Poti folosi chiar si remedii naturiste, din plafare. Produsele de albire a dintilor pe care le gasesti pe piata folosesc albitori delicati, in timp de unele paste de dinti contin substante abrazive si alte chimicale.

Produsele de albire a dintilor care se gasesc pe piata sunt de cele mai multe ori pe baza de peroxid de carbamida, un inalbitor care indeprteaza petele si reda culoarea naturala a dintilor.

Benzi de albire a dintilor. Benzile de albire ale dintilor pot fi folosite pentru a indeparta petele. Aceste benzi sunt foarte subtiri, incolore si contin un gel special pe baza de peroxid. Le poti aplica timp de cateva minute, de cateva ori pe saptamana. Nu au rezultat foarte bun, insa sunt usor de folosit.

Paste de dinti de albire. Unele paste si geluri de dinti contin substante de albire, care ajuta la indepartarea petelor de pe dinti. Multe dintre aceste produse contin substante abrazice si alte chimicale. Spre deosebire de inalbitori, aceste produse nu schimba culoarea naturala a dintilor.

Remedii naturale pentru albirea dintilor

Multe persoane inca prefera tratamentul traditional de albire a dintilor cu bicarbonat de sodiu. Insa, si anumite alimente, precum telina, merele, perele sau morcovii stimuleaza productia de saliva care ajuta la curatarea dintilor. De asemenea, si mestecare de guma fara zahar este o metoda eficienta de curatare a dintilor.

Albirea dintilor si lucrarile dentare

Daca ai numeroase lucrari dentare, trebuie sa fii foarte atent atunci cand iti albesti dintii. Inalbitorii din produsele destinate acestei operatiuni nu vor reusi sa schimbe culoarea dintilor falsi de exemplu. Insa, aceste substante pot fi periculoase si pot avea efecte secundare.

Cum sa previi patarea dintilor

Pe masura ce inaintam in varsta, smaltul dintilor se deterioreaza. Este astfel foarte important sa protejezi cat mai mult timp smaltul si sa previi distrugerea lui. Daca ai grija la alimentele si bauturile pe care le consumi, dintii tai vor fi mai bine protejati.

Renunta la fumat. Fumatul nu numai ca este nociv pentru sanatate, insa este si principalul inamic al dintilor. Tutunul produce pete maro care sunt greu de indepartat. Cu cat fumezi mai mult, cu atat dintii tai vor fi mai deteriorati.

Evita alimentele care pateaza. Numeroase alimente pe care le consumam zilnic isi pun ampenta asupra danturii noastre. Cafeaua, ceaiul, bauturile de tip coca cola, insa si anumite fructe pot pata dintii. Petele cauzate de alimente apar incet si sunt mult mai vizibile pe masura ce inaintam in varsta. Vinul, sucul de merisoare sau de grapefuit, chiar daca sunt sanatoase, pateaza dantura. De asemenea, si fructele si legumele inchise la culoare pateaza dintii.

Este astfel indicat ca dupa ce consumi astfel de alimente sa te speli imediat pe dinti si sa iti clatesti bine gura.

Nu uita sa te speli zilnic pe dinti. Nu trebuie niciodata sa uiti sa te speli pe dinti, de cel putin doua ori pe zi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare