Frumusete & Ingrijire

#sanatate #frumusete si ingrijire # trucuri frumusete # trucuri frumusete vara

Trucuri de frumusete pentru o vara torida

Vara inseamna distractie, petreceri in aer liber, vacante si multa voie buna. Pentru a te simti bine la toate aceste evenimente trebuie sa faci cateva schimbari si in stilul de viata, dar si in modul in care iti ingrijesti corpul.

Pentru un aspect cat mai natural si stralucitor incearca sa renunti la fondurile de ten care incarca pielea si sa optezi pentru pudre usor autobronzante. De asemenea, protejeaza-te de razele ultraviolete, care reprezinta principala cauza a aparitiei ridurilor.

 

Iata ce poti face pentru a-ti mentine frumusetea in sezonul cald:

Nu uita de protectia solara. Chiar daca nu mergi la plaja, este indicat sa folosesti creme cu factor de protectie solar in fiecare zi. Aceste produse protejeaza pielea de razele ultraviolete care afecteaza atat pielea, cat si ADN-ul, ducand la cancer, imbatranire prematura si pete maro.

Exfoliaza pielea. Pentru o buna exfolierea a pielii, incearca sa alternezi produsele cosmetice de pe piata, cu produse naturale pe care le gasesti chiar la tine in bucatarie. Aparatele speciale de masaj pot fi folosite si pentru eliminarea celulelor moarte. O piele bine exfoliata este mai stralucitoare, absoarbe mai usor cremele hidratante si se bronzeaza mult mai frumos.

Protejeaza buzele cu balsamuri cu SPF. Si buzele au nevoie de protectie in sezonul cald, astfel ca este foarte important sa folosesti balsamuri de buze cu SPF mai mare de 15. In acest fel vrei preveni uscarea buzelor, dar si aparitia petelor de soare. Buzele sunt extrem de sensibile la razele ultraviolete si la schimbarile de temperatura, deoarece stratul de piele de protectie este foarte subtire.

Protejeaza parul. Ca si buzele, si parul este foarte sensibil la razele ultraviolete si la temperaturile extreme. Incearca sa folosesti creme sau balsamuri cu factor de protectie. Acestea, pe langa protectie, patreaza culoarea parului si previne uscarea lui.

Foloseste tratamente pe baza de cofeina. Dupa expunerea la soare, este indicat sa folosesti o crema sau o lotiune pe baza de cofeina. Cofeina reduce efectele nocive ale razelor solare si previne ridurile. De asemenea, inhiba si dezvoltarea celulelor canceroase.

Hidrateaza pielea. Pentru reducerea efectelor negative ale razelor solare, dupa expunerea la soare foloseste o crema puternic hidratanta pe care sa o aplici pe tot corpul. Pentru efecte maxime poti acoperi corpul cu un prosop cald si sa stai asa timp de 5 - 10 minute. Caldura activeaza ingredientele din crema, ceea ce ofera pielii mai multa suplete.

Intareste unghiile. In sezonul cald, incearca sa iei zilnic un supliment de vitamina B. Suplimentele pe baza de vitamina B, in special biotina, ajuta la prevenirea ruperii unghiilor, cauzata de expunerea la apa, sare si clor.

Spala parul cu bicarbonat de sodiu. Poluarea ridicata din timpul verii inseamna mai multi radicali liberi care ataca structura parului si afecteaza stralucirea si culoarea. Pentru a indeparta eficient poluantii din par, in samponul pe care il folosesti zilnic adauga si o lingurita de bicarbonat de sodiu. Acesta ajuta la indepartatea eficienta a reziduurilor si la pastrarea culorii parului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului