Frumusete & Ingrijire

#alegere lentile de contact #lentile de contact

Cum sa alegi cele mai potrivite lentile de contact de unica folosinta?

Vrei sa testezi felul in care se simt lentilele de contact, pentru a sti daca reprezinta o alternativa optima pentru ochelarii de vedere? Alege varianta lentilelor de contact de unica folosinta. Aceste produse pot fi purtate o singura data, de aceea, le poti gasi pe net si sub denumirea de lentile de contact 1-Day.

Dupa utilizare, acestea se arunca si se pot inlocui cu o pereche noua. La fel ca in cazul modelelor utilizabile pentru perioade mari de timp, lentilele de contact de unica folosinta pot corecta unele probleme de vedere minore, pe care optometristul le-a identificat in timpul unei consultatii de specialitate. 

Ce beneficii ofera lentilele de contact de unica folosinta?

Cei care aleg sa poarte lentile de contact cu dioptrii de unica folosinta nu trebuie sa le curete sau sa le sterilizeze. Asadar, utilizarea acestora presupune un efort minim, din moment ce se arunca dupa ce sunt indepartate de pe suprafata ochilor. De asemenea, sunt asociate unui risc redus de a dezvolta infectii sau alergii. De aceea, pot fi recomandate de optometrist persoanelor cu ochi sensibili.

Cei care poarta lentile de contact de unica folosinta nu trebuie sa isi faca griji nici in privinta deteriorarii lor, pentru ca se inlocuiesc zilnic. In cazul unor lentile de contact lunare, bilunare sau trimestriale, deteriorarea acestor produse reprezinta un motiv real de ingrijorare. De asemenea, modelele de unica folosinta sunt si mai confortabile, neavand suficient timp pentru a retine depozite de proteine si alte impuritati.

Disponibile intr-o gama variata de nuante, cu sau fara dioptrii, lentilele de contact de unica folosinta pot corecta probleme de vedere minore, dar pot avea si un rol estetic. Atunci cand nuantele si dimensiunile ramelor de ochelari nu sunt in acelasi ton cu look-ul pe care il construiesti, poti alege varianta acestora. Pentru evenimente cu dress code sau antrenamente fizice, lentilele de unica folosinta pot fi o solutie de luat in calcul. 

Cum sa alegi lentilele de contact de unica folosinta?

Sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont, mai ales daca te afli pentru prima data in fata unei astfel de alegeri. De asemenea, suportul oferit de specialisti este foarte important, in cazul in care achizitionezi un produs pentru o anumita problema de vedere minora. Programeaza-te acum la un consult optometric de rutina.

Starea ta de sanatate si stilul de viata sunt factori esentiali pentru specialistul in optometrie, de care va tine cont in recomandarea unui produs. Daca te confrunti cu semne ale miopiei sau hipermetropiei, vei avea nevoie de lentile de contact de unica folosinta ce pot corecta aceste probleme de vedere. Daca stai mult in fata unui laptop, optometristul iti poate recomanda un model cu protectie impotriva luminii albastre, pentru a-ti proteja ochii.

Obisnuiesti sa practici un anumit sport in timpul liber, sau esti atlet de performanta? Utilizarea unor lentile de contact de unica folosinta ar putea fi cea mai buna solutie, in anumite conditii. Insa pe termen lung, costul purtarii acestora poate fi mai ridicat, spre deosebire de cel al purtarii unor lentile lunare sau trimestriale.

Solicita sfatului specialistilor pentru a realiza cele mai bune alegeri

Programeaza-te pentru o consultatie optometrica gratuita in reteaua Lensa, astfel incat sa poti identifica cea mai buna pereche de lentile de contact pentru nevoile tale. Pe baza evaluarilor pe care le realizeaza cu tehnica de ultima generatie, optometristul poate face apoi recomandari inspirate de produs.

Tot specialistul este cel care iti poate recomanda alte variante de produs - lentile de contact bilunare, lunare, trimestriale sau chiar ochelari de vedere cu diferite rame - in functie de stilul tau de viata, bugetul de care dispui sau preferintele tale de natura estetica.

Daca porti pentru prima data lentile de contact, de la optometrist mai poti afla sfaturi utile pentru sanatatea ochilor tai, privind manipularea, igienizarea si pastrarea acestor produse. Asadar, nu ezita sa ceri ajutorul de specialitate, pentru a te bucura de cel mai bun raport calitate-pret.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare