Fructe

#protejare smochin #smochin #ger #iarna

Cum sa protejezi smochinul in timpul iernii

Smochinii sunt destul de sensibil in sezonul rece si au nevoie de ingrijiri speciale. Iata ce trebuie sa faci ca smochinul tau sa treaca fara probleme peste zilele geroase de iarna si sa te bucuri de fructe delicioase si anul viitor.

Verifica cu atentie smochinul si indeparteaza ramurile uscate sau afectate de daunatori. De asemenea, inlatura fructele sau frunzele uscate ramase in pom.

Ingrijirea smochinului plantat in curte

Daca sochinul tau este plantat direct in curte, atunci trebuie sa il uzi bine, apoi sa adugi un strat gros de compost la radacina acestuia, urmat de un strat gros de frunze uscate. Asaza deasupra frunzelor o panza sustinuta de cateva pietre, care sa impiedica frunzele sa se imprastie la prima bataie a vantului.

Pana la venirea primaverii cand pomul va avea nevoie de apa si fertilizare nu trebuie sa iti mai faci griji pentru el.

Ingrijirea smochinului plantat in ghiveci

In cazul smochinului crescut in ghiveci, lucrurile sunt mai simple. Dupa ce ai curatat copacul depoziteaza-l intr-un loc rece si uscat, cum este garajul, magazia sau beciul, insa acestea trebuie sa fie uscate. Smochinul nu trebuie tinut in casa, deoarece temperaturile sunt prea ridicate pentru aceasta planta in perioada iernii.

Poti infasura copacul intr-o panza de sac pentru ca planta sa nu iasa din starea latenta mai devreme decat ar trebui.

Nu uita sa uzi arborele o data pe luna, daca il depozitezi in magazie. In perioada in care se afla in stare latenta, planta nu are nevoie de multa apa, dimpotriva. Solul trebuie sa fie aproape uscat, altfel exista riscul ca radacina sa fie distrusa de surplusul de apa.

Poti scoate din nou smochinul afara, primavara dupa ce vremea se stabilizeaza si pe ramurile pomului incep sa apara primele frunze.

Sursa foto:66squarefeet.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului