Fripturi

302 articole despre fripturi

Pesto de rosii si migdale

fripturi
Pesto de rosii si migdale este un sos delicios si aromat, ideal pentru sandwich-urile de la micul dejun. Poate fi folosit si pentru fripturi la cuptor sau paste. [..]
Alte informatii despre: sosuri , pesto , sos pesto , pesto de rosii , pesto migdale

Meniu de 250.000 de calorii

fripturi
Cine si-ar fi inchipuit ca un restarant va da lovitura intr-o singura zi! Ei bine, acest lucru s-a intamplat datorita unei echipe de rugby. Cunoscuti ca mari devoratori de mancare, jucatorii [..]

Incepe sezonul gratarelor. Secretul celei mai gusotase fripturi la gratar

fripturi
Odata cu instalarea vremii calde si incepand cu data de 1 Mai se poate considera deschis oficial sezonul gratarelor. Indiferent unde obisnuiesti sa faci gratarul, calitatea carnii este esentiala, dar nici modul de preparare nu trebuie neglijat. [..]
Alte informatii despre: reteta friptura , gratar

Dietele bogate in proteine te ajuta sa slabesti rapid

fripturi
Dietele bogate in proteine reprezinta noua moda in materie de diete. Sunt extrem de eficiente in eliminarea rapida a kilogramelor. Prin consumul de alimente bogate in proteine, cei care vor sa slabeasca vor consuma mai putini carbohidrati si se vor simti mult mai energici. [..]
Alte informatii despre: dieta de slabit , proteine , dieta

Masa de 1 Decembrie: Condimente care surprind cel mai bine gustul autentic romanesc

fripturi
Sarbatoarea nationala de 1 Decembrie este tot mai aproape, iar ca orice roman autentic, te gandesti sa sarbatoresti aceasta zi patriotica cum nu se mai poate mai mioritic: printr-un meniu bogat in preparate traditionale romanesti, facute ca la mama acasa. Pentru a surprinde cel mai bine gustul bucatariei noastre, iti amintim de cateva condimente si mirodenii care nu trebuie sa lipseasca din bunatatile tale traditionale, pentru a le oferi un gust cu adevarat autentic romanesc! [..]
Alte informatii despre: retete traditionale , macare traditionala , masa 1 decembrie , retete romanesti , reteta fasole , condimente romanesti

7 moduri ingenioase de a folosi portocala la gatit

fripturi
Portocala este unul dintre fructele de la care putem folosi atat continutul, cat si coaja pentru a da aroma mancarurilor. Daca pana acum, obisnuiai sa asociezi coaja de lamaie doar cu prajituri si foloseai pulpa doar pentru a decora torturi ori pentru a prepara salate de fructe, noi iti oferim alte sapte moduri ingenioase prin care sa o strecori in sosuri pentru fripturi sau tocanite, aperitive, bauturi si alte preparate savuroase. [..]
Alte informatii despre: sfaturi culinare , portocala , retete culinare , utilizare portocala retete

Fii maestru in gatirea carnii de pui! 4 greseli frecvente care ii distrug savoarea!

fripturi
Prea uscat, prea fad sau prea crud? Sunt doar trei dintre principalele probleme cu care te-ai intalnit deja in prepararea carnii de pui! De la decongelare, pana la modul de spalare si timpul lasat la gatit, toate se pot dovedi secrete de succes in prepararea perfecta a puiului. Iata ce greseli trebuie sa eviti cand gatesti cel mai popular tip de carne! [..]
Alte informatii despre: sfaturi culinare , carne de pui , retete pui , preparare carne de pui , gatire carne de pui

Banane cu patrunjel sau pepene cu cimbru? 7 condimente neobisnuite folosite in asezonarea fructelor

fripturi
Obisnuiesti sa folosesti doar scortisoara, vanilie sau nucsoara in aromatizarea fructelor pe care le pui in placinte sau la prajituri? Nu ezita sa presari nici cimbru, rozmarin, boia sau piper peste multe dintre fructele pe care le savurezi zilnic. Descopera cateva condimente mai putin obisnuite care scot fructele din anonimat si le ofera un gust desavarsit, dar autentic. [..]
Alte informatii despre: condimente , sfaturi culinare , fructe , condimente fructe , condimentare fructe

Retete de muraturi pentru aceasta toamna

fripturi
Muraturile sunt nelipsite de pe masa romanilor, in special in sezonul de toamna-iarna. In locul salatelor de cruditati din vara, in sezonul rece un castron cu muraturi crocante si acrisoare este binevenit. [..]
Alte informatii despre: retete , muraturi , retete toamna , retete muraturi , muraturi toamna

Conserve pentru camara ta de toamna

fripturi
Foloseste legumele, fructele si zarzavarul de toamna pentru a pregati conserve delicioase. Daca ai suficient timp pentru a face rezerve de iarna, exploateaza produsele de sezon si pregateste camara. [..]
Alte informatii despre: toamna , camara , conserve

Dulceata de ardei iute, savuroasa in timpul iernii si benefica pentru sanatate! Cum se prepara

fripturi
Dulceata de ardei iute nu este doar delicioasa alaturi de fripturi, in timpul iernii, ci constituie si un real beneficiu asupra sanatatii. Iata cat de usor se prepara si ce beneficii are dulceata de ardei iute, asupra sanatatii. [..]
Alte informatii despre: beneficii dulceata de ardei iute , preparare dulceata de ardei iute , reteta dulceata de ardei iute , dulceata de ardei iute , beneficii sanatate

Secretele pentru a prepara cea mai gustoasa pastrama de manzat

fripturi
Unul dintre cele mai savuroase moduri de a consuma carnea de manzat este, fara indoiala, pastrama de manzat la gratar sau la bait. [..]
Alte informatii despre: pastrama de manzat , manzat , retete

Piure de conopida

fripturi
Piureul de conopida este o alternativa usoara si sanatoasa pentru piureul de cartofi. Are o aroma fina de usturoi si unt si un gust foarte bun. Are putine calorii si poate fi servit atat simplu, cat si ca garnitura pentru diverse fripturi [..]
Alte informatii despre: piure , conopida , unt

Mancare de praz

fripturi
Mancarea de praz este un preparat pe baza de legume. De fapt, iubitorii de legume gasesc in aceasta mancare o adevarata simfonie de culori si gusturi. Poate fi mancata atat rece, cat si calda si este recomandata pentru vegetarieni sau pentru cei care isi doresc ceva usor si hranitor. [..]
Alte informatii despre: praz , mancare , legume

Sufleu de conopida

fripturi
Sufleul de conopida este un preparat sanatos si cu o consistenta pufoasa. Combinatia de conopida si cascaval cremos este delicioasa. Sufleul se poate se servi atat simplu, cat si ca ganitura la diverse fripturi. O poti servi si cu o salata crocanta cu rucola [..]
Alte informatii despre: conopida , sufleu , unt , faina , lapte , cascaval

Ghiveci pentru iarna

fripturi
Ghiveciul de iarna este un preparat delicios, care pastreaza din parfumul legumelor proaspete. Pentru prepararea lui poti folosi cam toate legumele pe care le gasesti la piata [..]
Alte informatii despre: conserve , fasole , ardei , gogosari , morcovi

Gogonele murate

fripturi
Gogonelele murate sunt unele dintre cele mai delicioase muraturi pregatite de gospodine. Gogonelele se servesc in salatele asortate de muraturi sau ca garnitura pentru fripturile de porc [..]
Alte informatii despre: muraturi , usturoi , cimbru , saramura , gognele

Sos de castraveti

fripturi
Un sos de castravete poate fi servit cu orice mancare, insa mai ales cu carne de pui, peste si fructe de mare. Atentie insa daca il consumi seara - din cauza amestecului de smantana, castravete si usturoi ar putea sa-ti cada greu la stomac. [..]
Alte informatii despre: sos , usturoi , castraveti

Sos Bearnaise

fripturi
Sosul Bearnaise este un preparat frantuzesc, care a fost servit initial in prima jumatate a secolului al XIX-lea. Numele sosului vine de la orasul elvetian Berna, insa originea preparatului este de fapt franceza. [..]
Alte informatii despre: tarhon , oua , ceapa , unt

Restaurante cu specific german in Bucuresti

fripturi
Fripturi consistente cu ceapa prajita, snitele in cele mai nebanuite combinatii, bere neagra nefiltrata si strudel cu mere sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei gasi in meniul restaurantelor cu specific german din capitala. Daca esti la dieta sau vegetarian, uita insa de aceste localuri. Meniul abunda in preparate din carne, iar salata ese prezenta doar ca garnitura pentru portiile consistene de carne fripta la gratar. [..]
Alte informatii despre: restaurante nemtesti , restaurante cu specific , restaurante

Laura Cosoi il rasfata pe Smiley cu ciorba de loboda si cornulete

fripturi
Actrita Laura Cosoi adora sa gateasca. Laura il rasfata pe Smiley, iubitul sau, cu tot soiul de preparate culinare gatite dupa retetele bunicii: supe, ciorbe, fripturi, prajituri. [..]
Alte informatii despre: laura cosoi , smiley , bucatareasa , ciorba de loboda

Sos pentru friptura de rata

fripturi
Sosul pentru friptura de rata este uso de preparat si are o savoare aparte. Este potrivit pentru preparatele din carne de rata. Se poate servi atat rece cat si fierbinte [..]
Alte informatii despre: fructe , soia , dulceata , usturoi , mustar

Hagi il contreaza pe Iancu

fripturi
Antrenorul lui Poli a precizat ca il doreste doar pe Oprita, in timp ce presedintele a negociat cu Gigi Becali peste capul sau si pentru Baciu sau Dinita.Negocierile purtate de Marian Iancu si de [..]

Mujdei de casa

fripturi
Mujdeiul este unul dintre cele mai apreciate sosuri in bucatarie, acesta fiind folosit in primul rand la preparatele traditionale. Iata in continuare cea mai simpla reteta de mujdei si posibilitati de a o aroma. [..]
Alte informatii despre: usturoi , mujdei , ulei , sare

Sparanghel cu muguri de pin si merisoare

fripturi
Sparanghelul cu muguri de pin si merisoare este o reteta simpla si usoara de vara. Acesta poate fi servit ca atare sau alaturi de preparatele din carne. [..]
Alte informatii despre: garnitura , sparanghel , retete sparanghel , sparanghel cu muguri de pin

Cele mai citite despre fripturi

Restaurante pentru o cina romantica

O seara romantica este intregita de o cina pe masura. Fie ca alegi un restaurant rustic sau sofisticat, asigura-te ca in meniu vei gasi ingredientele esentiale specifice unei cine speciale alaturi de persoana iubita. Lumina discreta, lumarile parfumate, bauturile fine, sampania si deserturile cu

De unde cumparam vin in Bucuresti

Un pahar de vin pe zi este sanatate curata.

Cum sa alegi, sa pastrezi si sa folosesti busuiocul in bucatarie

Busuiocul, una dintre plantele considerate sfinte si semn al regalitatii, face parte din categoria ierburilor aromatice care sunt folosite foarte mult si in bucatarie.