Sosuri

#tarhon #oua #ceapa #unt

Sos Bearnaise

Sosul Bearnaise este un preparat frantuzesc, care a fost servit initial in prima jumatate a secolului al XIX-lea. Numele sosului vine de la orasul elvetian Berna , insa originea preparatului este de fapt franceza. Sosul are la baza oul si untul si se serveste, in general, la un tip de friptura din muschiulet de vita, filet mignon.
 

Ingrediente pentru sos Bearnaise
 

  • 1/3 cana otet alb
  • ¼ cana ceapa mica
  • 2 lingurite tarhon uscat
  • 4 galbenusuri de ou, batute
  • ½ cana unt
     

Cum se prepara sosul Bearnaise
 

Combina intr-un castron otetul, ceapa si tarhonul. Foloseste un recipient pe care il poti pune in cuptorul cu microunde . Lasa sosul in cuptor, la temperatura ridicata, pana cand incepe sa fiarba. Scoate-l si lasa-l sa se raceasca.

Apoi adauga galbenusurile batute si pune sosul inapoi in cuptor, timp de 1 minut, pana cand s-a ingrosat.
 

Cum se serveste sosul Bearnaise
 

Sosul se pastreaza cald si se serveste peste fripturi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete