Pesto de rosii si migdale este un sos delicios si aromat, ideal pentru sandwich-urile de la micul dejun. Poate fi folosit si pentru fripturi la cuptor sau paste.
Ingrediente pentru pesto de rosii si migdale
- 150 grame migdale
- 1 kg rosii din conserva
- 150 grame frunze de busuioc
- 20 ml otet balsamic
- 150 ml ulei de masline
- 150 grame parmezan
- sare
- piper
Cum se prepara pesto de rosii si migdale
Intr-un robot de bucatarie, mixeaza migdalele pana obtii o faina fina. Adauga busuiocul, rosiile, otetul si asezoneaza cu sare si piper.
Adauga treptat si uleiul de masline si parmezanul. Pesto de rosii si migdale poate fi depozitat la frigider pana la 3 luni.
Cum se serveste pesto de rosii si migdale
Pesto de rosii si migdale se serveste cu sandwich-uri sau la diverse preparate din carne.
Sursa foto: eatingwell.com