De prin lume adunate

#valentine's day #unde iesim #restaurant

Restaurante pentru o cina romantica

O seara romantica este intregita de o cina pe masura. Fie ca alegi un restaurant rustic sau sofisticat, asigura-te ca in meniu vei gasi ingredientele esentiale specifice unei cine speciale alaturi de persoana iubita. Lumina discreta, lumarile parfumate, bauturile fine, sampania si deserturile cu ciocolata te vor face sa te simti in al noualea cer.

Esperanto

 

Esperanto (cel care spera) este o limba artificiala, lansata in 1887 de catre Ludovic Lazar Zamenhof dupa zece ani de munca. La fel ca si aceasta limba inedita, restaurantul Esperanto iti va oferi o seara speciala, unica. Esperanto este un restaurant aparte, cu mancaruri deosebite, bine facute si cu un ambient cat se poate de placut. Restaurantul lui Dan Chisu este locul potrivit in care sa mergi la o cina romantica. Cu siguranta partenerul tau va ramane fara cuvinte. Decorul armonios, o combinatie de vechi si nou, modern si clasic, cu un aer mediteraneean, si mancarurile rafinate sunt reteta perfecta pentru o seara speciala.

La Esperanto vei avea parte de o experienta culina altfel. Aici vei testa lucruri pe care nu le-ai mai mancat nicaieri, cu atat mai putin acasa. Meniul este  elegant si rafinat, iar in farfurie vei avea parte de o simfonie a mirodeniilor si combinatiilor inedite. Mancarurile asiatice sau sud americane se combina armonios cu cele traditionale ardelesti. Pentru seara speciala, noi iti recomandam sa incerci vita cu otet balsamic, puiul cu smantana si ciuperci sau tartinele de pui cu ciuperci si ceapa caramelizata , supa crema de creveti cu chilli. La toate aceste bunatati trebuie sa asortezi si un vin bun. Restaurantul Esperanto se afla pe strada Eremia Grigorescu, la numarul 16, in zona Piata Lahovari, iar rezervari se fac la numarul de telefon 021.211.36.46.

Piccolo Mondo

 

O seara romantica poti petrece si in centrul orasului, la un restaurant cu specific libanez. Daca nu ai mai fost niciodata inr-un astfel de restaurant, aceasta experienta va fi cu adevarat unica. Preparatele oferite sunt specificifice bucatariilor libaneze, mediteraneene si internationale, iar painea este facuta in casa. Decorul restaurantului te introduce in atmosfera tipica libaneza, cu alamuri gravate, vase traditionale, mozaic si pardoseala specifice, fantana arteziana, fresce de pe tavan care sugereaza desertul oriental si cerul azuriu si picturile cu peisaje antice.

Decorul este completat de plantele verzi care iti dau senzatia ca te afli intr-o oaza in desert, intr-un tinut plin de magie. Intraga atmosfera a restaurantului aminteste de O mie si una de nopti. Asadar, un cadru perfect pentru o cina romantica.  Din meniu poti incerca humusul cu muguri crocanti de pin sau cu bucatele gustoase de carne, salate, vinete cu ulei de masline si usturoi, muraturi crocante, carne de vita marinata in sos de lamaie si usturoi sau baba kanoui. Restaurantul Piccolo Mondo se afla pe strada clucerului, la numarul 9, in zona 1 Mai - Ion Mihalache, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.222.57.55.

Restaurant Charme

 

Restaurantul Charme din centrul Capitalei este modern si elegant, cu o mancare savuroasa si frumos prezentata. Daca vrei sa iti impresionezi iubita, nu trebuie sa ocolesti acest restaurant unde a cinat chiar Cesaria Evora. Restaurantul este structurat pe doua nivele, la perter fiind amplasat lounge-ul, iar la etaj spatiul unde se poate manca. Restaurantul este romantic, in tonuri puternice, mese din lemn masiv si lumina difuza. Bucataria este mediteraneana si ofera un meniu chic cu arome si sosuri.

Daca iti faci griji pentru dieta, trebuie sa stii ca la Charme exista si meniuri dietetice, cu un continut scazut in grasimi, care nu vor produce daune siluetei tale. In meniu gasesti si salate, grill-uri, fripturi, supe si deserturi. Pentru o cina speciala alaturi de persoana iubita, iti recomandam sa incerci perele caramelizate invelite in ciocolata. Restaurantul Charme se afla pe strada Smardan, la numarul 12, in zona Lipscani, iar rezervari se fac la numarul de telefon 021.311.19.22. Mai multe despre Charme aici.

French Bakery

 

Chiar daca te afli la Bucuresti poti experimenta cateva ceva din deliciile Parisului. Poti incepe cu un restaurant frantuzesc. French Bakery este un bistro modern cu un ambient placut si muzica in surdina. Bucataria este in totalitate frantuzeasca. Pentru pranz sau cina poti alege dintre specialitatile restaurantului: tarte, pateuri si fripuri, iar la desert spume si prajituri cu ciocolata.

Toate preparatele vor merge bine cu un vin frantuzesc vechi. Cu siguranta seara va fi speciala si te vei si simti cu adevarat in Micul Paris. Restaurantul se afla pe strada Nicolae Golescu, in spatele blocului Eva. Revervari poti face la numarul de telefon 021.310.33.02.

Gino's

 

Restaurantul Gino's este un alt local din capitala unde poti merge cu perechea pentru o cina speciala. Gino's este primitor, iar atmosfera este intima si calda, potrivita pentru discutii si momente de relaxare. Gino's este un un loc in care vei regasi parfumul Italiei, un loc in care romantismul si apetitul pentru mancarea buna fuzioneaza perfect. De altfel, acest restaurantul se afla in topul celor mai intime si romantice locatii din Bucuresti, un loc preferat de cuplurile in cautarea unui loc special.

O cina romantica la acest restaurant include decorarea festiva a mesei cu petale de trandafir, sfesnic cu lumanare, voal de satin, un trandafir pentru partener si o sticla de sampanie. In meniu vei gasi preparate italienesti, paste, preparate pe baza de carne de pui, peste sau vita si numeroase vinuri italienesti si romanesti. Restaurantul Gino's se afla pe strada Dianei, la numarul 11, in Piata Rosetti, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.310.85.35.

Casa Satya

 

Casa Satya este un loc inedit in peisajul bucurestean, un restaurant ayurvedic care merge pe directia armoniei dintre trup si suflet. Pare locul ideal pentru o cina romantica. Intr-un cadru armonios, bazat pe principii seculare ayurvedice, e clar ca si seara alaturi de persoana iubita va fi perfecta.

Interiorul restaurantului, cu mese rotunde si canapele circulare, perne pufoase si diverse decoratiuni de factura orientala, in culori calde, te face sa te simti cu adevarat relaxat si departe de orice zgomot si probleme. In interior vei gasi si o mica terasa acoperita, incojurata de geamuri si plante, care pe timpul noptii este cu adevarat speciala, si potrivita pentru intalnirile romantice. Meniul restaurantului este format din mancaruri sanatoase , de sezon.

O masa in stil ayurvedic este compusa, in aceasta ordine, dintr-un suc natural, care trebuie servit cu 20 de minute inainte de masa, apoi poti incerca desertul, care se serveste intotdeauna inaintea mesei, niciodata dupa, salatele si preparatele pe baza de cruditati sunt benefice la inceputul mesei, apoi urmeaza aparitivele si felurile principale de mancare. La sfarsitul mesei se va consuma un lassi, bautura traditionala indiana, sau un ceai cald, pentru a ajuta digestia.

La desert, servit intotdeauna inaintea mesei, poti incerca clatitele bio cu ciocolata sau fructe, pere in sos caramel sau o felie din tortul Garbanzo, din naut, suc de portocale, vanilie din Bourbon, nuci, zahar din trestie si glazura de caise, pudra de roscove, carmadom si miere. In traditia ayurvedica, desertul este folosit pentru a contempla divinitatea, iar la Casa Satya vei descoperi acest lucru pe pielea ta. Restaurantul Casa Satya se afla pe strada Banu Manta, la numarul 25, in apropiere de Primaria sectorului, iar rezervari se fac la numarul de telefon 0788.788.111. Mai multe despre Casa Satya aici.

La Taifas

 

Taifas este un restaurant special, cu un farmec aparte, potrivit pentru o seara speciala, la lumina lumanarilor alaturi de cineva drag. La Taifas este dispus pe doua nivele, parter si etaj. Parterul are mese din lemn greu, lucios, cu servetele elegante, iar decorul este elegant, cu oglinzi venetiane si muzica ambientala.

Etajul e o calatorie orientala prin Maroc. Mesele sunt mari, rotunde, din lemn pictat. Peretii sunt decorati cu tavi de alama, coliere si bijuterii, multe si ele din lemn pictat, iar tavanul este decorat cu lampi orientale. Ferestrele au marginile colorate in culori tipic orientale si deasupra lor, iesite in relief, sunt prinse acoperisuri asemanatoare arhitecturii orientale. Decorul este parca desprins din basmele orientale cu printi arabi.

Ceea ce este special la acest restaurant este faptul ca meniul este scris pe o tabla mare, care este plimbat de la o masa la alta. Preparatele nu sunt multe, insa sunt bine facute si gustoase. Restaurantul La Taifas se afla pe strada Gheorghe Manu, la numarul 16, iar rezervari se fac la numarul de telefon 021.212.77.88. Daca te-ai simtit bine in acest restaurant, poti vizita si fratele mai mic, Bistro Ateneu.

Rossetya

 

Restaurantul Rossetya iti propune o cina romantica, in eleganta vechilor saloane bucurestene. Daca vrei sa retraiesti farmecul anilor interbelici, acest restaurant este potrivit gusturilor tale. Rossetya este mai mult decat un loc unde mananci bine si la preturi rezonabile. Acest restaurant iti ofera o calatorie in eleganta Bucurestiului de dupa 1850. Restaurantul Rossetya readuce acum valorile acelei epoci prin retete autentice de bucate si cofeturi, atmosfera intima si muzici alese.

La Rossetya vei gasi o cafenea organizata ca o sufragerie boiereasca si doua saloane intime si elegante: Noisette si Olive. Ca si boierii de demult, poti savura aici o cafea tare si o tigara parfumata sau poti aprecia muschiul de vaca cu portocale si menta, borsurile cu verdeturi ori purcelul auriu la tava. Cina romantica nu se poate incheia decat cu un pahar de vin si un desert delicios. Noi iti recomadnam sa incerci mere coapte cu inghetata sau crema de zahar ars. Restaurantul Rossetya se afla pe strada Dimitrie Bolintineanu, la numarul 9, langa Piata Rosetti, iar rezervari se fac la numarul de telefon 0748.220.220.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea