Financiar

# scadere impozit #impozit salariu #salariati #salariu

Vesti bune pentru salariati! Scade impozitul cu 15%

Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a anuntat scaderea impozitului pe venit al salariatilor. Potrivit acestuia impozitul urmeaza sa scada cu 15%.

 

Adrian Caciu, a declarat ca prin modificarea Codului Fiscal se doreste protejarea salariatilor care au venituri mai mici de 4.500 de lei.

”Practic, ajustarea fiscala pe care o propunem prevede, pe de o parte, protejarea cetatenilor Romaniei care au statutul de salariati si au venituri de pana la 4.500 de lei si, in acest scop, avem o serie de deduceri si pentru salariatii care au intretinere alte persoane, inclusiv copii, dar mai ales pentru salariatii tineri de pana la 26 de ani.

Cu titlu de noutate, se introduce o reducere de 15% din impozit pentru a creste pana la urma si gradul de ocupare in randul tinerilor, unde inregistram un somaj de natura structurala, dar si pentru angajatii care au copiii in orice forma de de invatamant, pentru a incuraja trimiterea la scoala si evitarea abandonului scolar.

Pentru fiecare copil se va primi o deducere suplimentara de 100 de lei in contrapondere, avem o serie de ajustari pe partea de capital si pe partea de companii, care fapt nu reprezinta altceva decat eliminarea unor facilitati, reconversia sau restructurarea unor facilitati acordate in anumite zone, facilitati care si-au atins deja elementul de potential in anii care au trecut, iar in acest moment sunt solicitate a fi eliminate si de catre Comisia Europeana si catre catre PNL, dar chiar si de catre foarte mare parte a mediului de afaceri”, a declarat Adrian Caciu, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea