INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Financiar

#90 de ani de la infiintarea Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti #lansare moneda argint #moneda argint #bnr

O noua moneda de argint, lansata de BNR, cu ocazia implinirii a 90 de ani de la infiintarea Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti

Banca Nationala a Romaniei (BNR), lanseaza astazi, 22 aprilie 2024, o noua moneda de argint, in editie limitata. Tematica acesteia este “90 de ani de la infiintarea Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti”.

Aversul monedei prezinta portretul reginei-mama Elena, care a militat pentru construirea in Bucuresti a primului spital de urgenta, inscriptia „ROMANIA” in arc de cerc, valoarea nominala „10 LEI”, anul de emisiune „2024” si stema Romaniei.

Reversul monedei reda cladirea spitalului si inscriptiile „SPITALUL CLINIC DE URGENTA BUCURESTI” si „90 ANI”.

Monedele din argint sunt ambalate in capsule de metacrilat transparent si sunt insotite de certificate de autenticitate, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Pe certificatele de autenticitate se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Pretul de vanzare pentru moneda din argint este 450,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 90 de ani de la infiintarea Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea