Financiar

#economie #finante #economisire

Trei idei pentru a economisi luna de luna, pentru tine si familia ta

E vara si ne gandim cu totii la vacante si calatorii, la mare si la soare, la toate activitatile interesante care ne asteapta in curand... Poate ca in tot acest peisaj economisirea isi gaseste cu greu locul. Din ce in ce mai multi romani insa au constientizat cat de important este sa avem rezerve financiare pentru planurile noastre indraznete.

 

Pentru vacanta visata, avansul la casuta noastra, dar si pentru diverse cheltuieli neprevazute, pentru sustinerea educatiei financiare a copiilor sau o mana de ajutor data seniorilor familiei...

Bugetul lunar de care dispunem este, la prima vedere, prea mic pentru atatea obiective financiare. Dar daca ne facem un plan si gandim lucrurile in perspectiva, lucrurile ar putea arata mult mai bine. Am adunat astazi cateva idei care spera sa te ajute sa economisesti constant, luna de luna, pentru a-ti putea pune in aplicare planurile indraznete.

Rezervele te ajuta sa iti indeplinesti obiectivele

De cate ori nu ai incercat sa economisesti, dar ai fost descurajat de diverse cheltuieli neprevazute, ce par sa ne erodeze bugetul luna de luna? O reparatie a masinii, o raceala a copilului, inlocuirea unui electrocasnic esential sau participarea la o nunta sau un botez despre care ai aflat in ultimul moment... Asemenea cheltuieli neprevazute par sa vina mereu pentru a ne pune planurile pe pauza, nu-i asa?

Daca insa ai avea de fiecare data un buget pentru acestea si nu ar trebui sa intri in economii pentru a le acoperi? Fondul de rezerva, care sa poata acoperi cheltuielile familiei tale pe trei pana la sase luni si chiar mai mult, ar trebui pastrat la indemana. Intr-un cont curent, de exemplu, pentru a-l putea accesa de cate ori ai nevoie. Sau, si mai bine, intr-un cont de economii. Acesta iti ofera maxim de flexibilitate: poti retrage si depune diverse sume de cate ori vrei, fara a pierde dobanda acumulata pana in acel moment. Ai, in acest fel, acces la fondul tau de rezerva oricand, iar dobanda iti sporeste economiile.

Aloca un procent economiilor, imediat ce incasezi salariul

E atat de important sa nu lasi pe maine ce poti face azi, daca vorbim despre economisire. Stii si tu cum se intampla lucrurile: iti spui ca economisesti din ce ramane la sfarsit de luna. Doar ca, la fel ca in fiecare luna, nu mai ramane nimic. Odata ce ai alocat bani ratelor, facturilor, cheltuielilor curente... nu-ti ramane decat sa astepti urmatorul salariu.

De ce nu te-ai plati pe tine prima data, adica primii bani pe care ii aloci sa mearga catre un depozit bancar? Te asiguri in acest fel ca ai economisit o suma lunara si poti cheltui apoi, fara grija, banii ramasi.

Lasa economiile sa lucreze in favoarea ta

Ai ajuns la acea constanta pe care ne-o dorim cu totii – atat in ceea ce priveste economisirea banilor, cat si in cazul celorlalte obiective pe care le avem. Constanta necesara rezultatelor pe termen lung. Economisesti luna de luna o suma de bani. In ziua salariului, pui deoparte suma planuita. Si vezi cum economiile tale se aduna – luna de luna, salariu cu salariu. Fondul de rezerve iti permite sa acoperi sumele neprevazute, permitandu-ti sa pastrezi banii economisiti.

Pentru a-ti spori economiile ai insa nevoie de ceva in plus. Sa pui banii sa lucreze in favoarea ta. Sa ajungi, la un moment dat, sa te bucuri de miracolul dobanzii compuse. Acea dobanda la dobanda care iti va aduce sume noi si va da mai multa forta economiilor tale.

Pentru a-ti vedea banii lucrand in favoarea ta, e foarte important sa alegi cu atentie o oferta cat mai buna de depozite bancare. Cu cat mai mare este dobanda, cu atat mai mare va fi castigul tau.

De exemplu, dobanzile depozitelor bancare Patria Bank ofera bonificatii importante sumelor de bani pe care le depui.

Daca esti client nou si alegi sa constitui depozitul la termen 100% online, prin platforma Patria de Oriunde, te bucuri de o dobanda de pana la 8,00% la lei..

Totul, cu un efort minim din partea ta. Constitui depozitul online, printr-un simplu apel video. Te bucuri apoi de dobanda preferentiala si-ti vezi economiile cum sporesc in fiecare zi.

Asadar: nu uita ca inainte de toate sa ai un fond de rezerva care te ajuta sa sustii economiile viitoare. Plateste-te pe tine inainte de a face orice alta plata. Alege un depozit la termen cu o dobanda avantajoasa si lasa economiile sa lucreze in favoarea ta. Sunt trei sfaturi simple, cu rezultate mari pentru fiecare familie.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea