Financiar

#polite rca #rca #pret polite rca #pret rca

Pretul politelor RCA ar putea scadea

Politele RCA s-ar putea ieftini in acest an, deoarece asiguratorii nu mai cotizeaza la Fondul de protectie a victimelor strazii (FPVS), potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Contributia asiguratorilor care practica asigurarea obligatorie de raspundere civila auto la Fondul de protectie a victimelor strazii (FPVS), aferenta anului 2011, a fost de 0,3% din primele brute incasate de asiguratorii RCA. Nivelul contributiilor colectate de FPVS, pana in prezent, este suficient pentru onorarea obligatiilor Fondului, in perioada urmatoare", a declarat sefa Directiei Comunicare si Relatii cu Mass-Media al CSA, Catrinel Frincu.

In aceste conditii, exista posibiliatatea ca asiguratorii sa ieftineasca polita RCA, avand in vedere ca eliminarea contributiei la FPVS este o masura ce vizeaza direct firmele de asigurare, venind in sprijinul activitatii acestora.

"CSA considera ca decizia temporara de eliminare a contributiei asiguratorilor RCA catre FPVS reprezinta un sprijin pentru sustinerea activitatii pe acest segment, intr-o perioada in care afacerile din asigurari sunt supuse presiunilor cauzate de un context economic inca dificil", a completat Catrinel Frincu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea