Financiar

#franc elvetian #curs valutar #crestere franc elvetian #apreciere franc elvetian

Francul elvetian, din nou pe crestere

Francul elvetian s-a apreciat accentuat fata de euro , ieri, depasind pentru prima data pragul de 1,20 franci pentru un euro stabilit de Banca Nationala a Elvetiei in septembrie.

Moneda unica a urcat rapid deasupra nivelului de 1,20 franci/unitate, traderii raportand cumpararea unei mari cantitati de euro, cel mai probabil de catre Banca Nationala a Elvetiei care si-a reafirmat, astfel, intentia de a cumpara valuta in cantitati nelimitate pentru a proteja pragul.

"Nu vom accepta o rata de schimb sub 1,20 franci/euro. Ne-am luat angajamentul sa cumparam cantitati nelimitate de valuta pentru a apara acest nivel", a spus un purtator de cuvant a Bancii Nationale a Elvetiei.

Potrivit traderilor, depasirea pragului a fost determinata in mare de aspecte de natura tehnica. "A fost implicata probabil o banca regionala fara limita de credit, iar lipsa lichiditatii a dus cursul sub 1,20", a spus un analist.

Euro s-a depreciat cu 0,5% fata de dolarul american joi, la 1,3066 dolari/unitate, si a pierdut 2% in fata dolarului pe parcursul intregii saptamani.

Ieri, un franc valora 3,6426 lei, n crestere de la 3,6218 lei cat era pe 27 martie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea