Financiar

#angajare #venituri #salarii romani #manageri romani

Ce-si doresc romanii: Venituri fixe si castiguri pe termen lung

Romanii apreciaza in primul rand veniturile fixe si posibilitatile de castig pe termen scurt, conform rezultatelor unui studiu Mercer realizat in 17 tari de pe glob.

Peste 95% dintre angajati primesc bonusuri de performanta anuale, in timp de aproximativ 50% primesc bonusuri lunare sau trimestriale.

Potrivit documentului, angajatii din Romania care decid sa-si dea demisia sunt mai putini in prezent decat acum cativa ani: 7-8 % in primul trimestru din 2012 fata de 20% in 2009-2010.

Pe de alta parte, "intentiile de a parasi organizatia in care activeaza nu s-au diminuat ci din contra, nivelul satisfactiei si motivarii inregistrat pana in acest moment este unul foarte scazut, un mare impact avandu-l situatia economica si volumul scazut de oportunitati de angajare, astfel incat ne putem astepta la multe miscari pe piata fortei de munca in urmatoarele sase luni, in functie de evolutia economiei", apreciaza cercetatorii.

Desi cele mai multe oportunitati de angajare sunt pentru posturile manageriale si de specialisti, nivelul satisfactiei este cel mai scazut tot la nivel de management: mai multi senior manageri (55%) si manageri (34%) se gandesc serios sa isi paraseasca organizatia, in comparatie cu non-managerii (30%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea