Financiar

#metode stabilitate financiara # stabilitate financiara

Patru metode prin care sa iti creezi stabilitate financiara

In perioada prin care trecem, cu pandemia si razboiul care par sa nu se termine de curand, dar si cresteri ale preturilor mai mult mai mai putin justificate, este de la sine inteles ca vei incerca sa faci cat mai multe economii pentru a putea ramane pe linia de plutire si pentru a nu-ti schimba foarte mult stilul de viata.

 

Daca este prima data cand te lovesti de asemenea situatii si nu ai foarte mult habar despre cum si ce sa faci, suntem aici sa iti dam cateva tips and tricks, cum ar fi urmarea unui curs de manager sau de inspector resurse umane, urmarirea cheltuielilor si altele mai mici sau mai mari care te vor ajuta sa treci cu bine peste aceasta perioada.

Cum sa reusesti sa ai mai multi bani in perioadele negre

Unele perioade negre ne iau prin surprindere, pe cand altele pot sa fie prevazute si astfel sa treci mai usor peste ele.

Pandemia ne-a luat prin surprindere si razboiul la fel, insa ne putem pregati de pe acum pentru acea criza despre care vorbeste toata lumea.

Solutiile sunt multiple si nu toate se potrivesc tuturor. Alege-le din sugestiile noastre pe cele care corespund stilului tau de viata si nevoilor tale si apoi incepe sa lucrezi in acel sens.

1. Participa la cel putin un curs de perfectionare

Orice firma care se respecta are un departament de resurse umane format din cel putin o persoana. Fie ca aceasta se ocupa de recrutare, de bunastarea angajatilor sau de partea de salarizare, este de la sine inteles ca acest domeniu si acest job nu vor disparea prea curand.

Chiar daca trebuie sa investesti o anumita suma pentru a participa la un asemenea curs, iti garantam ca acei bani ti se vor intoarce inca din primele salarii; fara sa mai vorbim despre ce inseamna acest lucru pe termen lung.

Educatia a fost intotdeauna de bun augur si rezultatele investitiei in aceasta s-au vazut atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Participand la un astfel de curs vei capata aptitudinile necesare pentru a-ti crea o noua cariera full time sau pentru a intra, incet-incet in domeniul consultantei. Poti sa vezi aceasta oportunitate ca si pe o deschidere spre alte orizonturi, diferite si mai bune decat cele de pana acum.

2. Fa un tabel cu cheltuielile

In caz ca e nevoie sa tai de undeva, trebuie sa stii prima data de unde.

Trucul care ne-a ajutat pe noi a fost acela de a crea un document, un tabel in care sa scriem cheltuielile luna de luna: rata sau chirie daca este cazul; utilitati; mancare si orice alte cheltuieli mai mici sau mai mari ai avea.

In acest fel vei putea atat sa vezi care este evolutia preturilor, cat si care sunt cele mai necesare si cele mai nenecesare cheltuieli pe care le faci.

3. Taie cheltuielile care nu sunt necesare

Stii cafeaua aceea de specialitate pe care ti-o cumperi in drum spre birou sau pranzul de zi cu zi comandat online? Acestea se incadreaza la cheltuieli care nu sunt atat de necesare si de care te poti lipsi cu siguranta.

In schimb, utilitatile sunt acolo si ele nu pot fi ignorate la fel de usor. Nu spunem ca trebuie sa renunti de tot la lucrurile mici care iti fac placere, ci mai degraba iti spunem ca trebuie sa le prioritizezi in functie de bugetul lunar si de beneficiile pe care ti le aduc.

4. Investeste pe termen lung

Nu toata lumea este expert financiar si se pricepe la bursa sau alte investitii. Cu toate acestea, poti sa cauti consultanti care ofera sedinte gratuite din care poti sa inveti cum sa iti imparti bugetul in asa fel incat sa reusesti sa acoperi cheltuielile lunare, dar sa si pui deoparte si sa investesti in ceva care iti va aduce profit pe termen lung.

Stim ca schimbarile de orice fel nu sunt usoare, insa acum, cu atat de mult acces la tehnologie, poti sa te pregatesti in asa fel incat sa treci peste ele cat mai usor.

Gaseste unde se duc banii si nu ar trebui sa se intample asta; alege in schimb sa pui deoparte pentru zile mai negre si sa investesti pe termen lung.

Zilele rele se termina la un moment dat si atunci te vei putea bucura de tot ceea ce ai investit in tine atunci cand a fost nevoie si, in acelasi timp, de tot ceea ce ai reusit sa pui deoparte sau sa redirectionezi inspre ce a contat.

FOTO: unsplash.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea