Financiar

#evitare cumparaturi impulsive #cumparaturi impulsie #ghid de cumparaturi

3 sfaturi pentru evitarea cumparaturilor impulsive

Ultimii ani ne-au invatat ca, spre deosebire de trecut, acum putem gasi pe piata aproape orice produs ne dorim. Ba mai mult, de multe ori gasim acelasi produs la comercianti diferiti, iar pretul poate fi semnificativ mai mare sau mai mic. Astfel, atunci cand dorim sa achizitionam ceva, este indicat sa actionam in mod inteligent.

 

In ultimii ani, cumparaturile online au castigat tot mai mult teren in preferintele romanilor, acestia descoperindu-le numeroase beneficii. Astfel, pe langa sesiunile de cutreierat prin centrele comerciale cu prietenele in cautarea hainelor, incaltamintei sau accesoriilor preferate, tot mai multe persoane apeleaza astazi la cumparaturile online. Aici interactiunea umana nu exista, aceasta sesiune de shopping nu se incheie la o cafea sau la restaurantul preferat, ci are alte beneficii. Printre cele mai apreciate de catre cumparatori sunt posibilitatea de a verifica parerile celor care au cumparat deja produsul dorit, compararea preturilor de la un comerciant la altul si verificarea tuturor specificatiilor produsului.

Daca esti pe punctul de a incepe o sesiune de cumparaturi pentru sezonul rece sau vrei sa cumperi un produs important pentru casa, iata cateva sfaturi ce te vor ajuta sa iti indeplinesti visele intr-un mod ce nu iti va afecta bugetul, mai ales daca ai avantajul unui card de cumparaturi:

1.   Cumpara rational

Femeile, in special, au tendinta de a se lasa manate de impulsurile emotionale, uitand de multe ori de argumentele logice. Asa se face ca, nu de putine ori, ele ajung sa achizitioneze produse de care nu au nevoie cu adevarat sau care nu le sunt tocmai pe plac. Pentru acest lucru doamnele nu sunt pe deplin raspunzatoare, deoarece in marile centre comerciale se manifesta binecunoscutul efect Gruen. Acesta poarta numele arhitectului american ce a descoperit ca un loc ce include mai multe magazine cu spatiu mic intre ele si cu vitrine amenajate atractiv ii va face pe oameni sa cheltuiasca mai multi bani decat erau dispusi initial. Prin cumparaturile online, acest efect este inlaturat si ne putem axa doar pe produsele de care avem cu adevarat nevoie. In plus, aici poate fi aplicata si regula de 24 de ore, prin care descoperi cata nevoie ai cu adevarat de produsul respectiv cumparandu-l dupa 24 de ore de la momentul in care decizi ca ti-l doresti.

2. Urmareste ofertele speciale

Fie ca urmeaza o perioada recunoscuta pentru reduceri, precum Black Friday, fie produsul cautat este disponibil la mai multi comercianti si este imposibil ca niciunul sa nu introduca oferte speciale, daca nu te grabesti, poti face economii semnificative. Cautarea din timp a produsului in mai multe magazine online si salvarea lui in listele de favorite din fiecare cont te va ajuta sa afli imediat cand acesta va avea un discount aplicat sau daca se afla in vreo oferta speciala.

3. Cumpara in rate de la magazinele partenere

Daca detii un card de cumparaturi, indiferent de banca de care acesta apartine, cunosti deja beneficiile achizitiilor de la magazinele partenere. Fie ti se ofera un numar mare de rate in care poti plati cumparaturile, lucru ce te va ajuta sa nu resimti o gaura in buget daca suma totala este semnificativa, fie ca strangi puncte ce pot fi folosite pentru cumparaturi ulterioare, cert este ca un card de cumparaturi te poate ajuta sa iti cumperi toate cele necesare, fara mari eforturi.

In special in perioadele tulburi ale economiei, este recomandat sa evaluam cu o atentie mai mare achizitiile pe care dorim sa le facem, pentru a ne asigura ca avem cu adevarat nevoie de produsele respective.

FOTO: Shutterstock.com

Advetorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea