Do it yourself

#beneficii dus cu apa rece #dus cu apa rece #dus

De ce sa iti faci dus cu apa rece. Beneficiile nebanuite ale acestui obicei

Multi specialisti recomanda dusul cu apa rece. Asadar, a ramane fara apa calda in timpul dusului poate aduce multe beneficii. Acesta functioneaza ca terapie si ajuta la vindecare si recuperare, mai ales dupa exercitii fizice. 

De ce e bine sa faci dus cu apa rece?

Potrivit specialistilor, dusurile reci nu sunt tratamentul principal pentru nicio afectiune, iar cercetarile concludente despre terapia cu rece sunt inca limitate. Dar un dus rapid cu apa rece poate fi benefic atunci cand este utilizat pentru ameliorarea simptomelor.

Iata cum te pot ajuta:

  • Intaresc imunitatea. Trecerea de la un dus fierbinte la unul rece, chiar si pentru cateva minute, te poate proteja de virusi. Socul apei reci poate stimula celulele sanguine care lupta impotriva infectiilor.
  • Combat simptomele depresiei. Exista cercetari limitate care vorbesc  despre efectele terapiei cu apa rece asupra depresiei.  Intr-un studiu clinic, participantii care au facut dusuri reci zilnice, timp de cateva luni, au raportat scaderea simptomelor depresiei. 
  • Imbunatatesc circulatia sangelui. In timpul dusului rece corpul tau intra in "modul de supravietuire", lucrand din greu pentru a-si mentine temperatura. Acest lucru stimuleaza corpul sa creasca circulatia fluxului sanguin.
  • Reduc inflamatia si previn durerile musculare. Temperaturile reci fac ca vasele de sange sa se ingusteze. Cand se intampla acest lucru, sangele se deplaseaza in corp si in organele vitale. Astfel, sangele devine bogat in oxigen si nutrienti in timpul acestui proces. Ulterior, pe masura ce corpul se incalzeste din nou, vasele de sange se dilata, aducand sangele oxigenat inapoi in tesuturi. Asadar, dusul rece ajuta la eliminarea inflamatiei, o cauza a durerii musculare cu debut intarziat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare