Do it yourself

# ceai de menta #par #ingrijire par

Ceaiul de menta, un adevarat tratament pentru parul tau. Cum sa-l folosesti

 

Menta este folosita intr-o multime de produse pe care le gasesti in comert. Mirosul de menta se regaseste si in geluri de dus, diferite tipuri de detergent sau si in deserturi cu ciocolata. Ei bine, afla ca menta aduce multe beneficii si parului. Afla de mai jos cum sa folosesti ceaiul de menta pentru parul tau.

Conform specialistilor in domeniu, ceaiul de menta poate fi folosit pentru a reda aspectul matasos al parului si a trata scalpul. Iata care sunt beneficiile folosirii ceaiului de menta pe par: 

In cazul in care alegi sa bei ceaiul de menta, vei vedea ca daca il consumi zilnic acesta va accelera cresterea parului. Stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului si poate ameliora viteza de crestere a firelor. De asemenea, parul va fi mai sanatos, rezistent si elastic pentru ca bautura aromata previne rarirea si subtierea firelor. 

Daca alegi sa iti clatesti parul cu ceai de menta vei vedea ca acesta combate matreata, va elimina crustele de la nivelul scalpului si va stopa senzatia de mancarime. Totodata, ceaiul de menta ajuta si la reglarea productiei de sebum. Acesta regleaza nivelul pH-ului si previne productia excesiva de sebum care pune in pericol volumul parului. 

Uite cum sa pregatesti ceaiul: pune 4 pliculete de ceai de menta in 450 ml de apa clocotita si lasa la infuzat timp de 2-3 ore. Dupa ce s-a racit samponeaza parul, apoi infasoara-l intr-un prosop si lasa-l sa se usuce aproximativ 15-20 de minute. Ulterior, pune ceaiul intr-un recipient cu pulverizator si aplica-l pe lungimea parului. Lasa sa actioneze 30 de minute, apoi clateste sau poti sa nu clatesti deloc daca ai parul foarte gras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului