Do it yourself

# alegere sampon #spalare pe cap #substante cancerigene #sampon

Cat de des trebuie sa te speli pe cap si la ce sa fii atent cand cumperi sampon. Substanta cancerigena pe care unele produse o contin

Tu cat de des iti speli parul? Un raport recent, despre o substanta chimica cancerigena depistata in unele sampoane uscate, s-ar putea sa te faca sa te razgandesti in privinta rutinei de ingrijire a parului.

Potrivit expertilor, nu exista un raspuns unic pentru toti in ceea ce priveste frecventa cu care ar trebui sa iti speli parul sau ce poti face pentru a-l intretine multe zile, dar un raport despre o substanta chimica cancerigena ar putea schimba periodicitatea, conform unui studiu.

„Unii oameni cred ca trebuie sa se spele pe cap in fiecare zi, altfel vor avea parul foarte gras. (...) Daca isi dau o sansa, s-ar putea sa vada ca de fapt nu au acel scalp sau par gras. Si, pe de alta parte, s-ar putea sa nu poata tolera sa treaca prea mult timp sau sa se spele prea rar, deoarece simt ca scalpul lor devine foarte gras”, a declarat dr. Anthony Rossi, dermatolog asistent la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York si membru al Asociatiei Academiei Americane de Dermatologie.

Spalatul prea des poate usca si face parul tern, in timp ce acumularea de sebum din cauza spalarii insuficiente poate duce la aparitia mirosului si a scuamelor.

Cum iti dai seama cu ce frecventa este bine sa iti speli parul

Conform specialistului, parul ar trebui spalat o data sau de doua ori pe saptamana. Daca ai avut parte de tratamente chimice care pot face parul mai uscat, cum ar fi decolorarea, permanentul sau vopsitul, este posibil sa vrei sa il speli mai putin de o data pe saptamana pentru a evita ruperea sau fragilizarea parului sau varfurile despicate.

In situatia in care scalpul este foarte gras, s-ar putea sa fie nevoie sa il speli chiar si o data pe zi. 

„In timpul pubertatii avem acest val de hormoni si, astfel, glandele sebacee pot deveni marite. Acesta este un motiv pentru care oamenii fac acnee adolescentina”, a mai spus Anthony Rossi.

Cat de sigure sunt sampoanele uscare

Foarte multe persoane apeleaza in ultima vreme la sampoanele uscate pentru a evita spalarea parului in unele situatii. Anthony Rossie spune ca nu ar trebui sa te bazezi totusi pe ele. 

"Daca aveti parul super gras, este bun la nevoie. Dar vrei sa speli asta. Nu vrei sa acumulezi asta si pe scalp", spune medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare