Do it yourself

#plante la ghiveci #suport ghivece #raft #plante terasa

Cum faci rapid un suport pentru ghivece de flori

A venit vremea frumoasa, am scos plantele la aer, dar trebuie sa gasim si un mod potrivit pentru a le aseza cat mai aspectuos. Pentru asta avem nevoie de etajere, de suporturi pentru ghivece. Poti face o astfel de instalatie acasa, pe care sa o si personalizezi in functie de casa ori terasa ta.

Un stand pentru plante nu e greu de facut si este o modalitate excelenta de a-ti afisa pe terasa ori pe balcon plantele la ghiveci. Ai o scara de lemn mai veche, pe care nu o mai folosesti fiindca a devenit riscant sa te cateri pe ea? Atunci treaba e pe jumatate rezolvata! Mai ai nevoie doar de cateva lucruri:

- 2 cutii cu vopsea de culori diferite;

- Pensula pentru vopsea;

- Trafalet mic si tava;

- Rafturi din lemn;

- Ghivece din lut;

- Plante.

Curata rafturile

Inainte de a incepe transformarea suportului, a scarii mai exact, asigura-te ca rafturile sunt cat mai netede si curate. Orice imperfectiuni texturale vor aparea dupa ce le-ai vopsit. Indeparteaza praful si asigura-te ca rafturile sunt complet uscate inainte de a incepe sa le vopsesti.

Vopseste scara in doua straturi

Vopseste scara inainte sa te apuci sa montezi rafturile. Aplica al doilea strat de vopsea abia dupa ce s-a uscat bine primul. E nevoie de doua straturi pentru a fi sigur ca va rezista mai mult timp. In plus, vei obtine si un aspect mai bun.

Fixeaza rafturile

Treptele scarii sunt prea inguste pentru a sustine ghivecele. De aceea va trebui sa fixezi in cuie rafturi mai late, de cel putin 15 cm latime. E bine ca si pe acestea sa le vopsesti inainte cu un trafalet mic, de preferat intr-o alta culoare decat cea cu care ai vopsit scara, pentru a obtine un aspect mai vesel. Pentru a te asigura ca ghivecele nu cad de pe rafturi, e bine ca in dreptul fiecarei trepte sa fixezi si o scandura asezata pe verticala.

Vopseste si ghivecele

Daca ti-a mai ramas vopsea, aplica un strat si pe ghivecele din lut. Vor fi mai rezistente si vor arata totodata mai bine.

Pune plantele in ghivece

Cumpara pamant pentru flori si transfera plantele in ghivece dupa ce vopseaua de pe acestea s-a uscat. Poti planta busuioc, patrunjel, menta, rozmarin, cimbru si orice alte plante aromatice. Totodata, poti pune in ghivece muscate, petunii, plante cu flori care sa iti insenineze curtea, casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului