Do it yourself

#agenda gradinarului #calendarul gradinarului #activitati gradinarit #do it yourself # proiecte diy #diy

Agenda gradinarului, un lucru indispensabil! Ce trebuie sa stii

Uneori poate parea dificil sa ai grija de gradina, mai ales daca ai gradina spatioasa in care plantezi diferite legume, flori si fructe. Pentru a-ti face munca mai usoara si mai placuta este foarte important sa realizezi o agenda pentru gradinarit.

Avantajele unui calendar pentru gradinarit

Pentru a realiza propria agenda de gradinarit, sau calendar de gradinarit poti opta pentru cumpararea unei agende speciale, pe care le gasesti in librarii. Poti folosi si o agenda normala sau una electronica.

Este bine ca inainte de a incepe munca in gradina sa iti completezi agenda cu sarcini pe care sa le fac zilnic. In acest fel nu risti sa te trezesti ca ai lucrat prea mult la stratul de rosii si ai neglijat vinetele. Tot aici, trebuie sa notezi si sarcinile ce le revin copiilor sau altor membri ai familiei.

Ce trebuie sa cuprinda agenda de gradinarit

In primul rand, pe prima sau pe ultima pagina a agendei este important sa schitezi gradina ta. Asa cum ti-o doresti sa arate in acest an. Imparte schita pe parcele in functie de ceea ce doresti sa plantezi.

Pe zile trebuie sa programezi plantarea semintelor in rasadnite, sere sau direct in gradina. Noteaza-ti si ziua in care acestea vor fi transplantate in ghivece mai mari sau direct in gradina.

De asemenea, este important sa notezi in agenda zilele in care urmeaza sa uzi gradina sau doar anumite plante din gradina, precum si zilele in care ploua si cantitatea de precipitatii. In acest fel nu risti sa uzi gradina in exces si sa usuci plantele.

Planifica-ti zilele in care te ocupi de indepartarea buruienilor si zilele in care urmeaza sa stropesti recoltele impotriva bolilor sau daunatorilor.

Trece inca de pe acum sarcinile pe care stii cu siguranta ca trebuie sa le faci in anumite zile, iar duminica, inainte sa inceapa o noua saptama alcatuieste un pan bine pus la punct pe urmatoarele sapte zile.

In acest fel, gradinaritul va deveni o joaca de copil.

Sursa foto: apieceofrainbow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului