Dieta si nutritie

#dieta #alimentatie #paine #consum

Painea, cel mai periculos aliment din dieta romanilor. Tu cat de des o consumi?

 

Painea este alimentul pe care multi romani il consuma zi de zi. Chiar si asa, painea alba se dovedeste a fi  unul dintre cei mai mari dusmani ai sanatatii. De ce?

Painea alba reprezinta un aliment de baza in dieta traditionala romaneasca, este consumata zilnic de majoritatea gospodariilor. Ceea ce multi oameni nu stiu este faptul ca  acest aliment aparent inofensiv poate ascunde pericole serioase pentru sanatate.

In primul rand are o valoare nutritionala scazuta. Este produsa din faina rafinata, proces care indeparteaza majoritatea fibrelor si a nutrientilor esentiali. De asemenea, creste riscul de producere a diabetului de tip 2. Consumul regulat de paine alba poate duce la cresterea nivelului de zahar din sange, contribuind la rezistenta la insulina si, in cele din urma, la diabetul de tip 2. 

Tot painea alba ar putea cauza probleme digestive. Faptul ca nu contine fibre, acest lucru afecteaza sistemul digestiv. Fibrele sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii intestinale si pentru prevenirea constipatiei.

De asemenea, consumul excesiv de paine alba poate contribui la inflamatie in organism, un factor de risc pentru multe boli cronice, inclusiv bolile cardiovasculare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare