Dieta si nutritie

#dieta cu morcovi #dieta morcovi #slabit rapid #morcovi

Slabeste rapid dupa sarbatori cu ajutorul dietei cu morcovi

 

Ai auzit de dieta cu morcovi? Poate fi foarte utila, mai ales acum, in perioada de dupa sarbatorile de iarna. Pe langa faptul ca au minerale si vitamine, morcovii te ajuta si sa scapi de kilogramele in plus.

Ce contin morcovii? Ei bine, acestia au calorii putine, dar multi nutrienti. O ceasca de morcovi cruzi are doar 50 de calorii, adica 30% din aportul caloric recomandat zilnic. 

Cum sa tii dieta cu morcovi? Morcovii fierti contracareaza formarea depozitelor de grasime si previn obezitatea, potrivit unor studii. Vitamina A, pe care acestia o contin, este perfecta intr-o dieta eficienta ce reduce circumferinta abdominala. 

De asemenea, morcovii au si alte vitamine care te vor ajuta in lupta cu kilogramele in plus. Ei contin fibre, iar acestea te vor ajuta sa slabesti, mai ales daca mesteci hrana suficient de mult. Potrivit studiilor, daca consumi morcovi cruzi ai 12% din doza zilnica recomandata de vitamina A, iar daca alegi dieta cu morcovi fierti, ai 10%. 

Cele mai sanatoase optiuni, daca vrei o dieta eficienta, sunt morcovii cruzi sau morcovii gatiti. Poti sa ii fierbi, sa ii faci la cuptor sau pe grill. Evita morcovii la conserva deoarece au mult sodiu. Poti sa ii pregatelti cu ulei de masline si rozmarin. De asemenea, poti mixa la blender morcovi, lapte de cocos, pudra proteica, vanilie si scortisoara, pentru a face un smoothie dulce.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului