Dieta si nutritie

#beneficii lactoferina #ce este lactoferina #Lactoferina #medicinal #mihaela bilic #lactate

Mihaela Bilic, despre lactoferina: “Medicina m-a dezamagit, laptele niciodata”

Mihaela Bilic a vorbit despre lactoferina, o proteina din lapte despre care prea putine persoane vorbesc. Desi are proprietati uimitoare pentru organism, aceasta proteina nu este deloc cunoscuta. Putini sunt cei care stiu despre ea, dupa cum explica medicul nutritionist. Ce beneficii are si de ce este importanta in alimentatie, povesteste Mihaela Bilic intr-o postare de Facebook.

“Nu-mi amintesc cand mi-a incoltit in minte prima oara ideea de a ma face doctorita...Trebuie ca eram tare mica, deci pot spune ca mi-am dorit lucrul asta dintotdeauna. Ma uitam la seriale cu doctori si mi se parea ca nu exista o profesie mai nobila si mai plina de provocari decat cea de medic. Ce putea fi mai frumos decat sa fii in slujba oamenilor, sa le redai sanatatea si uneori chiar si viata!

Trezirea la realitate a fost dureroasa, viata de medic nu e cea din serialul “Doctor House” sau “Spitalul de Urgenta”. Lupta cu boala este una nedreapta, din care iesi de multe ori invins si tot de multe ori nu poti sa-i ajuti tocmai pe cei pe care-i iubesti cel mai mult😔 Medicina este departe de a avea tratamentul si solutia pentru toate bolile, deci tu, ca medic, contribui, ajuti, faci tot ce poti ca sa fie bine... vindecarea insa nu tine doar de tine, e mai complicat de atat, viata si soarta fiecaruia nu pot fi controlate.

Dupa ce visul meu de a salva omenirea de boli s-a destramat, am zis macar sa o salvez de obezitate, sa o ajut sa manance mai bine. Se vede treaba ca si aici am avut asteptari nerealiste, viitorul chiar NU suna bine din punct de vedere silueta si alimentatie😱

 

Mancarea este din ce in ce mai procesata, oamenii o consuma in cantitati din ce in ce mai mari si nici macar nu o fac de foame, ci emotional😢 Pastile care sa ne opreasca din mancat nu s-au inventat (sau mai degraba au fost interzise nejustificat), deci daca tot avem cateva kilograme in plus, macar sanatosi sa fim!

 

Insa abia aici, la capitolul “ce punem in farfurie”, lucrurile se complica cel mai tare🤪 Usor, usor toate produsele alimentare au fost acuzate, desfiintate, decredibilizate: painea are gluten, laptele baloneaza, carnea are grasime, legumele sunt artificiale iar dulciurile dau dependenta. Intr-un cuvant niciun produs nu mai este sigur, “curat”, apreciat.

 

Nu cred ca aveti idee cat de trista si neputincioasa am asistat in ultimii ani la toata aceasta campanie de denigrare a mancarii, de acuzare a ei pentru tot raul, boala si suferinta din viata noastra. de-a lungul timpului am stat de vorba cu sute de oameni incercand sa le combat prejudecatile legate de alimentele de baza- cele cu care au crescut generatii la rand de romani. Si au crescut bine! Ma necajeam de fiecare data cand cineva ma intreba daca este sanatos sa consumam lapte, sau paine, sau carne... Imi venea sa le spun “ce e cu voi, cine v-a inoculat aceasta teama, aceasta neincredere, de ce aveti nevoie de argumente pentru a manca produse normale, banale?!?🤨

 

Neputinta si dezamagirea mea au luat final anul acesta cand am descoperit lactoferina. Ea fusese descoperita din anii 60 insa eu abia acum m-am documentat cu privire la aceasta proteina miraculoasa din lapte. Si pe masura ce citeam nu-mi venea sa cred ce efecte benefice are si cum de n-am invatat despre ea nici la facultate, nici ulterior, in toti anii de medicina practicata. Mi-e ciuda ca nici in prezent nu vorbeste nimeni despre ea, nici cei din industria Pharma, nici cei din industria alimentara. In momentul in care s-a descoperit ca trateaza anemia la sugari, a fost introdusa in formulele de lapte ca ingredient obligatoriu.

 

Cand insa s-a descoperit ca are efect antiviral pe virusuri rezistente la tratament conventional (HIV, hepatita C, herpes, Papilloma virus), nu s-a profitat in nici un fel de existenta ei. Apoi s-a vazut ca blocheaza multiplicarea tuturor bacteriilor patogene, ca are efect antimicrobian si antifungic...si tot nimic nu s-a facut. Intre timp s-a demonstrat ca inclusiv infectia cu coronavirus este prevenita si chiar tratata cu lactoferina. Insa din nou, nimeni nu vorbeste despre asta☹️

 

Deci cu riscul de a va agasa sau plictisi, eu o sa va tin la curent cu informatii despre aceasta proteina prezenta in mod natural in lapte- macar si prin prisma faptului ca poate veti consuma produse lactate din dorinta de a va proteja de boli☺️😷 Iar daca gasiti pe piata vreun produs cu lactoferina, consumati-l cu incredere! Spre deosebire de medicina, care m-a dezamagit, laptele continua sa ma incante si sa ma uimeasca😍

 

P. S. Pe langa iaurtul cu lactoferina de care m-ati auzit vorbind in premiera saptamana trecuta, stiu ca mai exista suplimente alimentare cu lactoferina pentru imunitate si dureri in gat. Daca voi mai descoperiti si altele, spuneti-mi si mie🙏🏻”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare