Dieta si nutritie

# putine calorii # gustari satioase #gustari sanatoase #sanatate

6 gustari sanatoase si satioase. Le poti lua intre mese pentru a scapa de senzatia de foame

Daca esti preocupat de silueta sau vrei sa slabesti, nu inseamna ca trebuie sa te infometezi. Exista o multime de alimente sanatose, cu putine calorii, care induc starea de satietate.

Iata cateva gustari sanatoase si satioase care au pana in 250 de calorii

1. Paine prajita cu avocado

Toastul cu avocado nu este doar pentru micul dejun. Datorita continutului sau de grasimi sanatoase, fibre si proteine, combinatia este si o gustare satioasa. Ai nevoie de o felie de paine pe care sa o prajesti in toaster si pe care sa o acoperi apoi cu avocado. Foloseste doar un sfert dintr-un fruct pentru aceasta gustare. Presara apoi fulgi de ardei iute, un strop de sare si zeama de lamaie. 

2. Zmeura

Zmeura poate fi mica, dar este teribil de puternica - gandeste-te la ea ca la o pastila magica a naturii pentru pierderea in greutate. Impachetand mai multe fibre si lichide decat majoritatea celorlalte fructe, zmeura stimuleaza senzatia de satietate fara a face rau taliei tale. Mananca-o simpla insa nu consuma mai mult de 200 de grame la o gustare. 

3. Banana

Nu numai ca umilul continut de apa si fibre al umilei banane va poate tine departe de automatul de gustari nesanatoase. 

4. Mere

Fiind usor de transportat oriunde si de consumat in pauze scurte, merele reprezinta una dintre gustarile preferate ale oamenilor. Cel mai bun moment pentru a manca un mar este la gustarile dintre mese. Potrivit cercetatorilor de la Penn State University, rontaitul unui mar inainte de masa poate reduce consumul total de calorii cu 15%! Daca acest lucru nu te convinge sa le adaugi in meniu, nu stim ce o va face. 

5. Popcorn de casa cu branza si ierburi

O sursa puternica de fibre si cereale integrale sun floricelel de porumb. Insa cele preparate in casa care sunt mult mai nutritive si au mult mai putine calorii. Cele din comert sun pline de grasimi, de arome si de E-uri.  Adauga doua linguri pline de boabe de porumb de floricele intr-un plic realizat din hartie de copt. Pune totul la microune. Scoate apoi floricelel, presara putina sare, o lingurita de parmezan ras (dar nu cu varf) si rozmarin. Si ai obtinut o gustare sanatoasa, cu putine calorii.

6. Iaurt grecesc si granola

200-250g de iaurt grecesc cu 2% grasime in care pui doua linguri de granola fara zahar, constituie o gustare perfecta intre mese.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului