Dieta si nutritie

# manuka # miere de manuka

Miere de Manuka beneficii, proprietati si sfaturi

Mierea de Manuka este un remediu natural din Noua Zeelanda un produs ce aduce multe beneficii pentru sanatate si care are foarte multe proprietati fiind folosita pe o gama variata de tratamente naturiste.  Aceasta miere de Manuka are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, sustine intestinul si sistemul imunitar si poate remedia si anumite probleme la nivel oral.  Mierea de Manuka este o miere monoflorala care este obtinuta din tufa de Manuka (Leptospermum scoparium) care creste doar in Noua Zeelanda.  Aceasta floare contine o substanta naturala antibacteriana denumita metilglioxal / methylglyoxal.

Exista mai multe motive pentru care mierea de Manuka a fost folosita de secole ca tratament naturist pentru multe afectiuni. Mierea de Manuka insa trebuie sa fie originala din Noua Zeelanda si astfel trebuie sa aveti mare grija cand o cumparati, sa faceti asta de la un importator direct sau de la magazine autorizate. Nr. 1 in lume ca miere de Manuka este Manuka Health Noua Zeelanda, certificata MGO si UMF, fiind gasita in Romania direct la importator ManukaShop.ro. Astfel veti fi sigur ca achizitionati miere de Manuka originala impreuna cu beneficiile de care discutam aici.

1. Este antibacteriana

Mierea de Manuka are proprietati antibacteriene datorita metilglioxalului/ methyglyoxal (MGO) si peroxidului de hidrogen pe care il contine.  De aici practic vine si concentratia MGO pe care o puteti observa pe fiecare borcan de miere.

Mierea de Manuka de la Manuka Health Noua Zeelanda s-a dovedit in repetate randuri a fi o arma puternica impotriva bacteriilor care cauzeaza boli, fiind folosita la scara larga ca tratament naturist.  Acesta este motivul pentru care datorita acestor beneficii si proprietati mierea de Manuka a fost folosita de secole ca tratament pentru rani si boli.

  • Puteti folosi mierea de Manuka ca tratament naturist pentru acnee, pentru arsuri usoare si si pentru ranile ca sa fie curate si lubrifiate.
  • Aplicati miere de Manuka direct pe cosurile incapatanate.
  • Aplicati miere de Manuka pe taieturi si la inceputul unei infectii ale pielii (mergeti si la medic, bineinteles!)
  • De asemenea, puteti folosi mierea de Manuka si beneficiile acesteia pentru a ajuta la uciderea infectiilor / bacteriilor la nivelul gurii si gatului... dar mai multe despre vom descrie mai jos

2. Este antiinflamatoare

Mierea de Manuka are proprietati antiinflamatorii care au fost valorificate de oameni incepand cu secole in urma.

Inflamatia este raspunsul organismului la rani sau iritatii. Este conceput pentru a ajuta organismul sa se repare si sa se vindece, ceea ce este in general un lucru bun! Cu toate acestea, inflamatia cronica se poate intampla atunci cand anumiti iritanti sau probleme de sanatate declanseaza in mod constant procesul de inflamatie.

Acest lucru nu este atat de bun, deoarece poate provoca daune de lunga durata celulelor in timp. Cand vine vorba de inflamatia pielii, mierea de Manuka este un remediu fantastic. Inflamatia cronica a pielii poate fi rezultatul mai multor cauze precum produse iritante, infectii (cum ar fi celulita) sau afectiuni ale pielii precum eczema sau psoriazisul.

Cand aplicati miere de Manuka pe pielea inflamata, aceasta poate reduce roseata, umflarea si durerea, ramanand in acelasi timp foarte blanda. Proprietatile hidratante si antibacteriene lucreaza cu proprietatile antiinflamatorii pentru a curata, proteja si calma pielea iritata sau ranita. Daca va confruntati cu piele iritata, incercati sa aplicati de miere de Manuka in zona afectata pentru a vedea daca va ajuta.

3. Poate ajuta ca sa aveti gingii sanatoase

Pare putin ciudat sa te gandesti ca ceva atat de dulce poate sa fie sanatos pentru dintii tai dar studiile au aratat ca proprietatile antimicrobiene ale mierii de Manuka pot lupta impotriva afectiunilor orale precum gingivita.

Mierea de Manuka poate ajuta chiar si la reducerea cantitatii de placa acumulata pe dinti, ceea ce ajuta la reducerea cariilor dentare. Mentinerea gingiilor si a dintilor sanatosi te poate ajuta de fapt sa te bucuri de o inima sanatoasa, oricat de ciudat ar suna la inceput!

Desi mentinerea unei guri sanatoase nu va preveni direct bolile de inima, bolile orale prelungite va pot creste sansele de a dezvolta boli de inima. Daca suferiti de boli ale gingiilor, cum ar fi gingivita, discutati cu medicul dentist sau medicul dumneavoastra despre utilizarea mierii de Manuka ca tratament naturist. Studiile au aratat ca prin frecarea cu miere de Manuka pe tesutul gingival deteriorat, celulele sunt stimulate sa inceapa vindecarea si repararea. Destul de impresionant, corect?

 „Deoarece mierea de Manuka contine metilglioxal / methlyglyoxal (un antimicrobian puternic natural), poate ajuta la uciderea insectelor daunatoare din intestin si la prevenirea bolilor gastro-intestinale.”

4.Sprijina o digestie sanatoasa

Problemele digestive sunt socant de frecvente in societatea noastra moderna. Multi oameni se confrunta cu probleme de stomac in curs de desfasurare si incearca in mod constant sa gaseasca solutii prin tratamente naturiste pentru a usura durerea.

Ei bine, se dovedeste ca mierea de Manuka poate ajuta. Mierea de Manuka are enzime speciale care intra in intestin si ajuta la descompunerea si digerarea eficienta a alimentelor. In plus, mierea este un probiotic, ceea ce inseamna ca ofera hrana acelor bacterii sanatoase si utile pe care le avem in intestin.

Deoarece mierea de Manuka contine metilglioxal (un antimicrobian puternic), poate ajuta  la prevenirea bolilor gastro-intestinale.

Adaugati miere de Manuka in smoothie-uri, ceai, unsa pe biscuiti de orez sau pur si simplu obisnuiti-va sa luati o lingurita in fiecare dimineata ca sa va bucurati de beneficiile acesteia. S-ar putea sa descoperi ca problemele tale cu stomacul sa inceapa sa se amelioreze (desigur, cu sfaturi si proceduri medicale adecvate).

5. Un plus de energie

Cand oboseala de la pramz apare si ai chef sa tragi un pui de somn la birou, ia in schimb o lingura de miere de Manuka. Mierea de Manuka va poate oferi o cantitate de energie care sa va mentina alert si pregatit ca sa faceti fata zilei.

Mierea de Manuka contine carbohidrati sanatosi, zaharuri naturale si o multime de nutrienti pentru a sustine nivelul de energie. Se stie ca unii sportivi aleg mierea pentru a-si alimenta antrenamentele sau sesiunile de antrenament.

Daca te confrunti cu un antrenament greu la sala, pune o lingura de miere in sticla ta de apa sau consuma mierea direct. Este o optiune mult mai sanatoasa decat sa apelezi la dulciuri, bauturi energizante sau chiar o bautura inainte de antrenament incarcata cu chimicale.

6. Poate ajuta ca tratament naturist pentru taieturi si zgarieturi

Daca aveti copilasi care alearga vin acasa plangandu-se de genunchi zgariati, mierea de Manuka va poate ajuta.

Proprietatile antibacteriene, antiinflamatorii si antivirale ale mierii de Manuka patrund in rana si ajuta la accelerarea vindecarii. S-a dovedit ca mierea de Manuka sustine prin beneficiile sale ca celulele sa inceapa procesul de vindecare rapid si eficient, oferind in acelasi timp blandete si foarte putine efecte secundare posibile.

Atacand microbii si oprindu-i sa se raspandeasca, mierea opreste infectarea ranilor. De asemenea, se stie ca proprietatile hidratante ale mierii de Manuka ajuta ranile sa se vindece mai rapid si fara cicatrici.

7. Exista o evaluare a calitatii (deci alegeti cu atentie)

Nu toata mierea de Manuka este la fel. Alegeti intotdeauna nr in lume, respectiv miere de Manuka de la Manuka Health, importata in Romania de ManukaShop.ro.

Exista cateva procese de testare destul de stricte si stiintifice care indica potenta mierii de Manuka. Cel mai comun sistem de rating este sistemul MGO respectiv metilglioxal / methyglyoxal per 100g, si UMF care inseamna Unique Manuka Factor. Totul se refera la cantitatea de componente antibacteriene naturale din miere (metilglioxal si leptosperina).

Trebuie sa existe o anumita cantitate din aceste doua componente pentru ca mierea de Manuka sa fie clasificata si comercializata ca miere de Manuka. Cu cat cifra de pe borcan MGO sau UMF este mai mare, cu atat abilitatile antibacteriene ale mierii de Manuka sunt mai puternice. 

Pentru tratarea ranilor si a problemelor de piele, cautati produse Manuka Health cu MGO si UMF mai mare, (ca exemplu MGO 400+ sau MGO 550+) Pentru uzul general comestibil de zi cu zi pentru a va bucura pur si simplu de aroma, puteti utiliza o miere Manuka Health cu un rating MGO mai mic respectiv MGO 250+ sau MGO 100+

Nr 1 miere de Manuka este Manuka Health, prezenta in Romania prin ManukaShop – aici puteti intra pe site www.manukashop.ro.

Sursa foto: manukashop.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare