Dieta si nutritie

#matase porumb #porumb fiert #beneficii

Fierbi porumb? Nu arunca matasea! Este un leac miraculos pentru sanatate

Nu mai arunca de acum inainte matasea de porumb! Aceasta se foloseste de foarte mult timp pentru a vindeca anumite afectiuni. Ceaiul din matase de porumb este diuretic, antiinflamator si calmant. De asemenea, matasea de porumb este eficienta si pentru indepartarea surplusului de kilograme si calmeaza simptomele premenstruale.

 

Datorita calitatilor vindecatoare pe care le are, matasea de porumb a fost utilizata inca din cele mai vechi timpuri. Bunicii nostri o foloseau pentru ceai, dar si in stare naturala. Din aceasta matase de porumb se pregateste si un rachiu, benefic in vindecarea racelilor.

Matasea de porumb ajuta si la vindecarea hemoragiilor si leziunilor. Ceaiul din aceasta se foloseste pentru ameliorarea simptomelor unor boli de rinichi, bila sau ficat.

 Ce contine matasea de porumb?

 Matasea de porumb contine in proportie destul de mare flavonoide, saponine si saruri de potasiu, dar si vitamine: K, C, B, E si lipide, tanin si substante minerale. Are si surse importante de beta caroten, nacin si seleniu. Totodata, are si calitati diuretice, antiinflamatorii si calmante. 

 La plafar se gasesc si capsule cu matase de porumb. Ele au in compozitie silicon, complexul de vitamine B, fier, zinc, potasiu, calciu, magneziu si fosfor.

 Se spune ca o cana de ceai fierbinte din matase de porumb este buna pentru a indeparta toxinele dar si pentru refacerea sistemului urinar. Ceaiul este indicat si pentru eliminarea pietrelor la rinichi. 

 Totodata, se mai spune si ca matasea de porumb previne cancerul. Datorita numarului mare de flavonoide, polifenoli, fitochimicale si antioxidanti continut de matasea de porumb, aceasta este si un bun adjuvant in vindecarea cancerului. In asociere cu anumite ierburi si produse naturale, matasea de porumb este o varianta utila in regimul pacientilor cu cancer.

 Se recomanda ceaiul de matase de porumb si inainte, dar si in timpul menstruatiei deoarece reduce disconfortul din acea perioada. Femeile o folosesc si pentru alte probleme: dismenorea, anexita, menstruatiile neregulate, absenta laptelui matern.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare