Dieta si nutritie

#atragere atentie #peste cu mujdei de usturoi #medici #peste

De ce sa nu mananci peste cu mujdei de usturoi! Medicii atrag atentia! Este o combinatie foarte periculoasa!

 

Pestele in combinatie cu mujdeiul de usturoi reprezinta un fel de mancare preferat de foarte multi romani. De asemenea, aleg sa consume langa si mamaliga sau cartofi. De ce nu este indicata aceasta combinatie? 

Medicii spun ca acest fel de mancare ar putea provocare probleme de sanatate. Combinatia dintre peste si mujdei de usturoi poate fi una periculoasa, dar depinde foarte mult de felul in care sunt pregatite alimentele de consum.

Potrivit specialistilor, si pestele dar si usturoiul sunt alimente recomandate pentru o alimentatie sanatoasa, insa chiar si acestea pot fi transformate in adevarate bombe calorice si nu numai. 

In primul rand este nevoie de atentie la prepararea usturoiului. Se recomanda ca mujdeiul sa fie facut in casa, cu usturoi romanesc. Este de evitat usturoiul chinezesc. Ulterior, este important de mentionat faptul ca mujdeiul se prepara cu ulei, iar uleiul nu este bun pentru sanatate in cantitati mari. Sarea din mujdei poate fi si ea o problema deoarece in cantitati mari nu este buna pentru sanatate. Recomandarea este sa se foloseasca pentru mujdei exact un praf de sare, cat poti prinde intre buricele degetelor o singura data.

Pestele reprezinta un aliment recomandat de toti medicii datorita faptului ca in compozitia sa se regasesc itamine cum ar fi A, D, E, B12 dar si minerale precum fosfor, iod, potasiu si grasimi sanatoase. Nu se recomanda insa sa fie consumat prajit. Un studiu a demonstrat ca oamenii care mananca peste prajit cel putin o data pe saptamana au un risc cu 48% mai mare de a suferi de insuficienta cardiaca. Macroul, fiind un peste gras, devine si mai greu atunci cand este prajit si absoarbe ulei. Si somonul este in aceeasi situatie. 

Se recomanda consumul de somon, pastrav, sardine, ton si macrou preparat la cuptor, pe gratar sau in ciorba. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare