Dieta si nutritie

#consum peste #peste

Iti place pestele? Speciile pe care nu ar trebui sa le consumi niciodata

Medicii recomanda consumul de peste, insa, in acelasi timp, avertizeaza cu privire la speciile care pot face oamenilor mai mult rau decat bine. Iata mai jos lista cu speciile de peste pe care nu ar trebui sa le consumi.

Somn de import. Este o specie de peste care poate ajunge la dimensiuni considerabile. Pentru a le accelera cresterea, multi piscicultori ii hranesc cu hormoni, mai ales speciile importate din tarile asiatice. 

Macrou. Face parte din pestii a caror carne este bogata in mercur. Consumul regulat de acest tip de peste poate conduce la acumulari de mercur in organismul nostru, acumulare care duce la declansarea unor afectiuni grave. 

Ton. Se stie despre carnea de ton ca are in componenta sa foarte mult mercur,  in special cea din speciile cu inotatoare albastra si neagra. In magazine se gaseste o cantitate foarte mica de carne de ton pescuit din mari si oceane, pentru ca populatia de ton a scazut dramatic. Pestele din magazine provine din crescatorii si este hranit cu antibiotice si hormoni. 

Pangasius. Reprezinta un tip de peste foarte intalnit in vitrinele frigorifice ale magazinelor din Romania. Cea mai mare parte provine din Vietnam, din apele fluviului Mekong, considerat unul dintre cele mai poluate cursuri de apa din lume. 

Biban de mare. Este un tip de peste intalnit foarte des din Marea Nordului pana in Marea Mediterana. Carnea sa are un continut ridicat de mercur, iar daca daca este cumparat file, adesea este inlocuit cu pangasius sau alt peste mai ieftin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului