Dieta si nutritie

#evul mediu #alimente #dieta #slabit rapid

Dietele la moda te intorc in Evul Mediu: 6 alimente delicioase care te ajuta sa slabesti fara efort

Dorinta de a slabi si a se incadra in etaloanele fizice promovate in mass-media le determina pe tot mai multe femei sa adopte diete extreme. Speranta ca vor slabi peste noapte si vor arata precum manechinele in reviste este principala motivatie a doamnelor si domnisoarelor, insa decizia lor de a reduce drastic numarul caloriilor nu este tocmai fericita. De fapt, poate fi o decizie foarte proasta, avand in vedere faptul ca organismul este privat de substante nutritive si trece printr-un soc alimentar.

Sunt foarte multe diete la moda care promoveaza ideea unui consum ridicat de fructe, legume si cereale. Cu toate ca aceste alimente sunt foarte sanatoase si contin substante nutritive, organismul are nevoie de diversitate, de aceea este important ca si carnea, ouale si lactatele sa fie integrate in meniul zilnic.

Dietele la moda, o intoarcere in Evul Mediu

Dieta 5:2, dieta DODO (Day On Day Off) si Dieta lui Dumnezeu sunt doar 3 exemple de regimuri de slabit la moda, adoptate inclusiv de vedete. In mare, aceste diete promit sa te ajute sa slabesti in timp record fie reducand foarte mult numarul de calorii (uneori pana la 500 pe zi), fie renunand la mancare o zi intreaga.

La modul in care se desfasoara viata ta cotidiana, o astfel de dieta este nesanatoasa, pentru ca te seaca de energie si poate determina aparitia unor carente de vitamine si minerale in organism.

Conform lui Andrew Jotischky, profesor de istorie medievala la Universitatea Lancaster (Anglia) si autor al cartii "A Hermit's Cookbook", astfel de diete la moda nu fac altceva decat sa te intoarca la Evul Mediu. El sustine ca dietele promovate in prezent au fost inventate, de fapt, de calugarii si pustnicii din acea vreme, insa nu pentru a slabi, ci pentru a-si curata organismul din punct de vedere spiritual.

In dieta 5:2, in doua zile din saptamana trebuie sa consumi cel mult 500 de calorii, in dieta DODO intr-o zi mananci normal, in a doua zi nu mananci deloc, iar in dieta lui Dumnezeu elimini total alimentele de origine animala. Intr-un fel sau altul, foarte putine lucruri difera intre Evul Mediu si prezent.

Alimentatia echilibrata, solutia pentru a slabi

Nu este nevoie sa tii diete extreme pentru a slabi rapid. Trebuie doar sa ai o alimentatie echilibrata si sa stii care alimente te ajuta sa ai o silueta mai supla. Iata ce poti manca pentru a slabi rapid.

1. Ananas

Ananasul este perfect pentru a-ti remodela silueta, deoarece imbunatateste digestia si are un efect detoxifiant. Substanta minune din ananas se numeste bromelaina, o enzima care accelereaza arderea grasimilor din organism.

2. Broccoli

Bogat in vitamina K si in calciu, broccoli contine foarte putine calorii, dar are fibre care te ajuta sa slabesti fara sa depui prea mult efort.

3. Spanac

Spanacul nu este doar o sursa excelenta de fier, ci si de calciu. Este versatil, il poti adauga in salate, in sucuri si garnituri, are putine calorii si este perfect pentru o masa sanatoasa si echilibrata.

4. Oua

Ouale ar trebui introduse in alimentatia ta, deoarece au proteine de calitate, sunt bogate in vitamine si minerale, sunt satioase si au mai putin de 100 de calorii.

5. Apio

Apio combate retentia hidrica si contine vitamina B2, care transforma carbohidratii in energie. Consuma apio in salate sau in gustari satioase, alaturi de hummus si crema de branza.

6. Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc contine probiotice care imbunatatesc digestia. Consuma-l zilnic in cadrul alimentatiei tale echilibrate si poti slabi rapid, fara efort.

Sursa foto: quericavida.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare