Dieta si nutritie

#dieta mediteraneana #dieta dash #dieta # dieta 2014 #dieta weight watchers #dieta clinicii mayo #dieta TLC

Top 5 cele mai bune diete pe care sa le incerci in 2014

Ideal, pentru a scapa de kilogramele acumulate in plus, ar trebui sa facem schimbari alimentare de lunga durata, care sa promoveze o scadere sanatoasa in greutate. Luand in considerare criterii de acest tip, expertii site-ului U.S. News au intocmit un top al celor mai bune diete pe care le-ai putea testa si tu in 2014.

1. Dieta DASH

DASH sau Dietary Approaches to Stop Hipertension (Abordari Alimentare pentru Stoparea Hipertensiunii) este un regim alimentar conceput cu scopul de a reduce tensiunea arteriala si de a promova sanatatea sistemului cardiovascular. Cu toate acestea, dieta DASH poate fi abordata si de cei care isi doresc sa slabeasca sanatos, gratie principiilor sale echilibrate.

Astfel, dieta DASH incurajeaza consumul unei varietati de alimente, care asigura organismulului o gama larga de nutrienti, in special produse bogate in magneziu (legume) si potasiu (fructe), cat si un consum redus de sare si de grasimi saturate.

2. Dieta TLC

Dieta TLC sau Therapeutic Lifestyle Changes (Schimbari Terapeutice de Viata) este un alt regim alimentar care asigura slabirea sanatoasa, conform expertilor U.S. News. Conceputa de Institutele Nationale de Sanatate (NIH) din SUA, dieta TLC isi propune, intocmai ca DASH, scaderea tensiunii arteriale, promovand sanatatea inimii. Totusi, intrucat propune consumul de alimente sarace in grasimi, cel mai adesea, pierderea kilogramelor in exces este unul dintre "efectele secundare".

Printre principiile dietei TLC se numara consumul de grasimi saturate in proportie de maxim 7% din totalul caloric zilnic, limitarea consumului de sare la maximum 2400 mg/zi si includerea a cel putin 30 de minute de miscare in fiecare zi.

Pentru a slabi, barbatii care urmeaza dieta TLC ar trebui sa consume zilnic 1600 de calorii, iar femeile, 1200.

3. Dieta Clinicii Mayo

Dieta propusa de celebra Clinica Mayo din SUA isi propune nu doar sa te ajute sa slabesti sanatos, ci sa transformi intregul proces intr-un stil de viata. Divizata in doua parti distincte, "Lose It!" si "Live It", dieta Clinicii Mayo iti permite, initial, sa mananci cate fructe si legume doresti in primele 2 saptamani de acomodare, dupa care te ajuta sa iti setezi un plan de bataie bazat pe un anumit numar de calorii consumate zilnic, in concordanta cu numarul de kilograme de care vrei sa scapi.

Poate partea cea mai grozava este faptul ca dieta Clinicii Mayo nu interzice nicio grupa de alimente, ci te ajuta sa faci cele mai sanatoase alegeri din fiecare. In plus, vine cu recomandarea de a face miscare zilnic minim 30 de minute.

4. Dieta mediteraneana

Un alt regim alimentar sanatos, dieta mediteraneana propune consumul generos de ulei de masline, oleaginoase, seminte, fructe, legume, peste, fructe de mare, cereale integrale si vin. Cu alte cuvinte, dieta mediteraneana promoveaza un stil alimentar in care consumul de carne rosie, zahar si grasimi saturate este redus la minimum.

Pe langa scaderea in greutate, dieta mediteraneana promoveaza si sanatatea cardiovasculara, previne diabetul, reduce riscul dezvoltarii de boli neurologice si mareste longevitatea.

5. Dieta Weight Watchers

Dieta Weight Watchers propune un sistem baza pe puncte - fiecarui aliment ii este atribuit un anumit numar de puncte, in functie de continutul de proteine, carbohidrati, grasimi, fibre si calorii si de cat de mult trebuie sa lucreze organismul pentru a-l procesa. Acest regim alimentar recomanda si miscarea regulata, cu promisiunea de a pierde circa 1 kg pe saptamana.

Sursa foto: becomegorgeous.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului